Metro, metrobüs, tramvay otobüs köprüler karayolları ücretsiz mi oldu - Bayramda toplu taşıma bedava mı, ücretsiz mi?

Bayramda toplu taşıma bedava mı, ücretsiz mi? Metro, metrobüs, tramvay otobüs köprüler karayolları ücretsiz mi oldu? Ramazan Bayramı'nda birçok vatandaş şehir dışında tatil yapmayı tercih etti. Bu durum biraz da olsa büyükşehirlerde kalanlara yaradı. Yollardaki trafik yoğunluğunun yok denecek kadar azalması dikkat çekti. Ramazan Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında kutlanacak. Bayram süresince otobüslerin ücretsiz olup olmayacağı da merak konusu oldu. Bu nedenle vatandaşlar "Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Metro, metrobüs, tramvay ve otobüs ücretsiz oldu mu? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 05 Haziran 2019, 09:34 Güncelleme 05 Haziran 2019, 09:34
Metro, metrobüs, tramvay otobüs köprüler karayolları ücretsiz mi oldu - Bayramda toplu taşıma bedava mı, ücretsiz mi?

İÇİNDEKİLER

Bayram öncesinde vatandaşlar toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyorPeki bayramda ulaşım ücretsiz mi? 2019 Ramazan Bayramı'nda yollar ücretisz mi? Köprü ve otoyollar bayramda paralı mı? İstanbul Ankara İzmir Kocaeli toplu taşıma ücretli mi ücretsiz mi? İşte yanıtı... İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı birimler, vatandaşların 9 günlük ramazan bayramı tatilini huzur ve güven içinde geçirmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda bayram süresince İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs A.Ş., Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, metro, hafif metro, tramvay, füniküler, teleferik, nostaljik tramvay ve tünel ücretsiz olacak.

İSTANBUL'DA BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı uyarınca; Ramazan Bayramı'nda toplu ulaşım araçları vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Yolcular bayram süresince her zaman olduğu gibi seyahat kartlarını geçiş cihazına okutacak ancak bakiye düşmeyecek.

İETT, 4 BİN 524 ARAÇLA HİZMET VERECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, bu yıl 4-5-6 Haziran 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı süresince toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesi yönünde karar aldı. Bu kapsamda yolcularımız bayram boyunca İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan; İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs A.Ş., Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Metro, Hafif Metro, Tramvay, Füniküler, Teleferik, Nostaljik Tramvay ve Tünel'den kartlarını okutarak ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bayram süresince İETT; 4 bin 524 araç, 42 bin 062 sefer ile hizmet verecek. Yoğunluk durumuna göre ilave seferler yapılacak.

RAMAZAN BAYRAMI'NA ÖZEL SEFER SAATİ UYGULANACAK

İETT otobüslerinde 3 Haziran Arife günü Cumartesi günü geçerli olan sefer tarifesi uygulanırken 4-5-6 Haziranı kapsayan bayram günlerinde bayram için özel olarak oluşturulan sefer tarifesi uygulanacak. Yolcularımız sefer saatlerine İETT'nin resmi web sitesi www.iett.istanbul adresinden ulaşabilecek.

ANKARA'DA BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Ankara'da 4 Haziran Salı günü saat 06.00'dan 6 Haziran Perşembe günü saat 23.59'a kadar EGO otobüsleri, metro, Ankaray ve teleferikle ücretsiz seyahat edebilecek.

İZMİR'DE BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen bir başka önergeyle de Ramazan Bayramı süresince ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verilmesi kararlaştırılmıştı.

ANTALYA'DA BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği resmi resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar?

1. sınıf araçlar 103.05 lira
2. sınıf araçlar 164.85 lira
3. sınıf araçlar 195.75 lira
4. sınıf araçlar 259.65 lira
5. sınıf araçlar 327.65 lira
6. sınıf araçlar 72.15 lira
Otoyol geçiş ücretleri

Altınova – Orhangazi 11.50 lira
Gemlik – Bursa 15.65 lira

Ramazan Bayramı haftasında hangi köprü ve otoyollar ücretsiz olacak?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile KGM tarafından işletilen otoyollarda geçişler Ramazan Bayramı nedeniyle resmi tatil ilan edilen 9 günlük tatil boyunca ücretsiz olacak. Buna göre 01 haziran 2019 cumartesi saat 00.01 itibarıyla başlayan ücretsiz geçişler 10 haziran 2019 pazartesi günü saat 07.00'ye kadar devam edecek.