Savcı Sayan, CHP'li Recep Peker'in dilekçesiyle İstanbullulara mesaj verdi

31 Mart'taki İstanbul seçimlerinde yapılan usulsüzlüklerin ortaya çıkmasıyla seçimler iptal edildi. AK Parti Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan İstanbulluların 23 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek olmasından dolayı, bir mesaj yayımladı. CHP'li Recep Peker'in 1935'deki dilekçesini ortaya çıkartan Sayan, zulümlerin geri dönmemesi için İstanbullulara çağrıda bulundu. Peker'in CHP Genel Başkanlığı'na gönderdiği yazıyı Savcı Sayan ise; "Bu millet ne zulümler gördü.. Allah bir daha yaşatmasın... Bir tarafta Fatih'in yolundakiler diğer tarafta bu zulümün temsilcileri..." notuyla paylaştı.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2019, 01:21 Güncelleme 15 Mayıs 2019, 02:21
Savcı Sayan, CHP’li Recep Peker’in dilekçesiyle İstanbullulara mesaj verdi

İÇİNDEKİLER

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP Genel Sekreteri Kütahya Saylavı Recep Peker'in CHP Genel Başkanlığı'na yazdığı özel dilekçeyi yayınladı.

MÜSLÜMANLIĞIN DEĞERLERİNE SALDIRI
Recep Peker, 1935 yılında CHP Genel Başkanlığı'na yazdığı yazıda şikayetlerinden bahsetti. CHP'li Peker'in şikayeti Arapça ezan okunmasıydı. Sadece bununla kalmayan Recep Peker yazısında 'Razaman ayında ve Ramazan bayramında salâ vermeyi ve tekbir getirmeyi' gericilik olarak gördüğünü belirten ifadelere de yer verdi.

Daha da ileri giden Recep Peker, ülkenin ileri gidebilmesi ve inkılapları koruması için 'gericilik' diyerek söz ettiği Müslümanlığın değerlerini engellemeye çalıştı. Peker, belirtilen tavırlar içerisinde olan kişi ya da grupların, parti veya hükümete şikayet edilmesi talebinde bulundu.

Peker'in CHP Genel Başkanlığı'na gönderdiği yazıyı Savcı Sayan ise; "Bu millet ne zulümler gördü.. Allah bir daha yaşatmasın... Bir tarafta Fatih'in yolundakiler diğer tarafta bu zulümün temsilcileri... Tercih senin İstanbul, Sen İslam aleminin umudusun.. Sen düşersen Kudüs yetim kalır İstanbul.. Sen Büyüksün, Büyük İstanbul​​" notuyla paylaştı.