15 vatandaşı şehit eden pilota "Ellerinize sağlık" diyen FETÖ'cü Hakan Karakuş'un telsiz konuşmaları

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nden darbeci pilotları koordine eden ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin çevresini bombalayan pilota "Eline sağlık" diyen eski 141'inci Filo Komutanı Hakan Karakuş, kendisine ait olduğu bilirkişilerce belirlenen telsiz görüşmelerini inkar etmişti. İşte o telsiz konuşmalarının detayları...

Giriş Tarihi 29 Nisan 2019, 15:30 Güncelleme 29 Nisan 2019, 15:39
15 vatandaşı şehit eden pilota Ellerinize sağlık diyen FETÖ’cü Hakan Karakuş’un telsiz konuşmaları

İÇİNDEKİLER

Sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski orgeneral Akın Öztürk'ün damadı olan Karakuş, yargılandığı Akıncı Üssü darbe davasında aleyhindeki birçok beyana karşın iddiaların asılsız olduğunu, isminin medyada yer alması nedeniyle hedef gösterildiğini öne sürdü.

Adli Tıp Kurumunca "montaj olmadığı" ve "manipülasyona uğramadığı" tespit edilen fotoğrafları, görüntüleri ve telsiz konuşmalarını dahi reddeden FETÖ'cü askerler, savunmalarında örgütsel tavır içinde darbeden haberdar olmadıklarını ve haklarındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını öne sürmüştü.

TELSİZ KONUŞMALARININ DETAYLARI
Eski 141. Filo Komutanı FETÖ'cü yarbay Hakan Karakuş'un başkanlığındaki toplantıda, son hazırlıklar gözden geçirildi ve görev dağılımı yapıldı.

Uçak pilotlarına bombalanacak noktalar hakkında bilgi verildi. Toplantıda söz alan eski yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, pilotlara, "Bizim isim listemiz var. Hepsi ellerinde, hepimiz bu listedeyiz. Bazı generallerden alınmaya başlandı. Sonra tek tek bize gelecek. Bu işi bugün yapmamız gerekiyor. Onlardan önce davranmamız gerekiyor." diyerek darbe yapacaklarını açık bir şekilde söyledi.

Darbeci kurmay yarbay Hakan Karakuş'un emriyle saldırıyı gerçekleştiren Macit'in bu ihaneti, darbecilerin son bombalı saldırısı olarak kayıtlara geçti.

"ELLERİNİZE SAĞLIK" SÖZÜ TELSİZ KAYITLARINDA
Macit ile Akıncı Üssü kontrol kulesinden bombalama talimatını veren Karakuş'un ihaneti, telsiz görüşmelerine şöyle yansıdı:

Macit: İstenen vuruş noktalarını tekrar eder misiniz?

Karakuş: Yol kavşağı, cami önü.

Macit: Bana verilen koordinatta mutabık mıyız?

Karakuş: Mutabık.

Macit: Hepsine tek tek atış gerçekleştireceğim.

Karakuş: Mutabık, üç tane.

Macit: Üç tane alındı.

Macit: Filo, Aslan-6, yol kavşağı ve camii önü tamamlandı, koordinatın batısında herhangi bir noktaya mı?

Karakuş: Bir şey yoksa atmayın.

Macit: Koordinata atmıyorum mutabık mıyız?

Karakuş: Mutabık.

Macit: Söylenen iki hedef başarıyla vuruldu.

Karakuş: Anlaşıldı, ellerinize sağlık.