Elazığ Sivrice'de korkutan deprem! Kandilli Rasathanesi son depremler...

Elazığ'da merkez üstü Sivrice olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2019, 20:43 Güncelleme 05 Nisan 2019, 00:26
Elazığ Sivrice’de korkutan deprem! Kandilli Rasathanesi son depremler...

İÇİNDEKİLER


Elazığ'da merkez üstü Sivrice olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 9.4 kilometre altında saat 20.31'de meydana gelen depremin büyüklüğü 5,2 olarak ölçüldü.

MERKEZ ÜSSÜ SİVRİCE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.31'de, merkez üssü Sivrice olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

"EKİPLERİMİZ BÖLGEYE İNTİKAL ETMİŞTİR"

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir." ifadesini kullandı.

BAZI KÖYLERDE HASAR OLUŞTU

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde Doğanbağ, Gözeli, Kavak ve Dört Bölük köylerindeki bazı evlerde hasar oluştu, Yedi Pınar köyünde ise ahır çöktü. Depremin duyulmasının ardından Sivrice ilçesi ile bağlı köylerine çok sayıda AFAD ve güvenlik görevlisi sevk edildi. Ekipler hasar tespiti için çalışma başlatırken, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da hasar oluşan köylerde inceleme yaptı.

VALİ: "CAN KAYBI YOK"

Vali Çetin Oktay Kaldırım, can kaybı ve yaralanma olmadığını belirterek, "Bugün 20.31 sularında 5.2 şiddettinde deprem oldu. Derinlik az olunca, Diyarbakır gibi bir çok yerde hissedildi. Deprem olduktan sonra önce Sivrice, ardından Kavak köyümüze geldik. Yaptığımız inclemelerde herhangi bir can kaybı ve yaralama olmadığını tespit ettik. Ekiplerimiz incelemelerini sürdürüyor" dedi.