Adana'da HDP'ye yağma operasyonu: 11 gözaltı

HDP Adana İl Başkanlığı'nda "sözde mahkemede yapılan sözde yargılama" ve taraflardan birine verilen paranın il binası çıkışında terör örgütü PKK adına yağmalanması iddialarıyla ilgili 11 şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

Giriş Tarihi 20 Mart 2019, 12:07 Güncelleme 20 Mart 2019, 12:07
Adana’da HDP’ye yağma operasyonu: 11 gözaltı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Hakların Demokratik Partisi (HDP) Adana il binasında bir hukuk alacağı için kurulan "sözde mahkemede yapılan sözde yargılama" ve taraflardan birine verilen paranın il binası çıkışında terör örgütü PKK adına yağmalanması iddialarıyla ilgili 12 şüpheli hakkında gözaltı kararının verildiği belirtildi.

HER TÜRLÜ SUÇ VAR!
"Silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek", "yağma" ve "tehdit" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Adana ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda 11 zanlı gözaltına alındı, 1 şüpheli ise sağlık sorunları nedeniyle ifadesine başvurulmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında ayrıca HDP İl Başkanlığı binası ile Seyhan İlçe Başkanlığı binalarında mahkeme kararı gereğince arama yapılıyor.