Başkan Erdoğan'dan Şanlıurfa'da önemli açıklamalar

Şanlıurfa'da mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Bu davada bu treni terk edenleri bir daha biz bu trene kabul etmeyiz. Bu davada kimlerle bu yola çıktıysak bize ihanet etmediyse yola devam ederiz" dedi.

Giriş Tarihi 08 Mart 2019, 15:01 Güncelleme 08 Mart 2019, 16:22
Başkan Erdoğan’dan Şanlıurfa’da önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Urfa, Şanlıurfa, ilmin, irfanın, medeniyetin şehri İstanbul. Gönlü hep güzelden yana olan Urfa. Seni muhabbetle selamlıyorum Urfa. Tüm ilçelerini selamlıyorum Urfa. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Şanlıurfa'nın tüm kadınlarını selamlıyorum.

Rabbim bu toprakların insanlarına sesin en güzelini, estetiğin en incesini, yüreğin en yangınını vermiş. 31 Mart'tan sonra yol arkadaşlığımızı çok daha ileriye taşıyacağız. Şanlıurfa'nın geleceğine kast edenlere inat el ele kol kola hedefimize yürüyeceğiz.

BU SIRADAN BİR OLAY DEĞİL...
Urfa, 31 Mart'ta milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? 31 Mart'ta memleket işi gönüş işi diyor muyuz? İşte kardeşlerim biz Urfa'yı sadece büyük bir aşkla sevmekle kalmadık. 17 yılda Şanlıurfa'ya 45 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bu sıradan bir olay değil. Eğitimde 11770 adet yeni derslik yaptık. Harran Üniversitesini yeni fakülterle büyüterek 25 bin öğrencisi olan bir eğitim kurumu haline getirdik.

YAKINDA AÇILACAK
"17 yılda Şanlıurfa'ya 45 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 11 bin 970 adet yeni derslik inşa ettik. Harran Üniversitemizi büyüterek 25 bin öğrencisi olan bir yer haline getirdik. 1700 yataklı şehir hastanemizin de inşaatı devam ediyor. İmar barışı ile 160 bin Şanlıurfalı vatandaşımızın sıkıntısını çözdük.

MARDİN'DE HIZLI TRENİN NE İŞİ VAR DEMİŞ
Dün Mardin'de hızlı tren müjdesi verdim. Bölücü terör örgütünün güdümündeki malum partinin eş başkanı "Mardin'de hızlı trenin ne işi var" demiş.

Aynı SP gibi. Yani Saadet… Onun başındaki zat da "trenin Sivas'ta ne işi var" demişti.

Yıllar yılı CHP, yapılan herşeyin karşısına dikilmedi mi? Köprülere, tünellere, Marmaray'a her şeye karşı çıktılar. Şimdi İstanbul'u İzmir'e bağlıyoruz, ona da karşı çıkıyorlar. Ne oldu Şanlıurfa'nın duble yollarından memnun musunuz?

Kardeşlerim GAP'ın en önemli ayağı Şanlıurfa'dır. Şimdi yeni sulama kanalları yapıyoruz. Suruç Tüneli'ni sizlerle beraber hizmete açtık mı? Şanlıurfalı çiftçilerimize son 17 yılda yaklaşık 10 katrilyon destek verdik. Tarımsal sulamada yaptığımız yüzde 12'lik indirimi devam ettiriyoruz.

BU TRENDEN İNİNLER BİR DAHA BU TRENE BİNEMEZ
Bazı tezgahlara oyunlara gelmeyiniz. Neymiş beyefendi aday olmamış. Aday olmayınca ne dava var ne bir şey. Ne diyorlar, işte ben kazanınca tekrar AK Parti'ye geleceğim. Bu trenden ininler bir daha bu trene binemezler. Bu davada bu treni terk edenleri bu can bu tende oldukça bir daha biz bu trene kabul etmeyiz. Bu davada kimlerle bu yola çıktıysak bize ihanet etmediyse yola devam ederiz.

Birileri ısrarla bölücülük fitnesini aramıza sokmaya ve büyütmeye çalışıyor. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmez. Öbürü ne diyor, bizim arkamızda YPG var, PKK var diyor. Bizim arkamızda da Şanlıurfa var, Allahımız var. Ne diyor 1 Temmuz'a kadar terörle mücadele yasasını çıkarırsanız savaş kapınızı çalar diyor. 1 Temmuz geride kaldı, ne oldu? Benim milletimin huzurunu kim kaçırıyorsa biz onların kapısını çalarız."