Son dakika... CHP'den skandal başvuru! Uzay Ajansı'nın kapatılması için AYM'ye başvurdular

Son dakika... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Uzay Ajansı'nın kapatılması için CHP'nin AYM'ye başvurduğunu açıkladı. CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un da bulunduğu 138 CHP'li milletvekili Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Milletvekilleri, 13 Aralık 2018 ve 30624 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 23 sayılı "Türkiye Uzay Ajansı" hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Giriş Tarihi 05 Mart 2019, 19:11 Güncelleme 05 Mart 2019, 19:47
Son dakika... CHP’den skandal başvuru! Uzay Ajansı’nın kapatılması için AYM’ye başvurdular

İÇİNDEKİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansının kuruluş kararnamesinin iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurduğunu belirterek, "Bilime ve teknolojiye karşı olan CHP'nin bu girişimi çalışmalarımızı durduramayacak." ifadesini kullandı.

Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Uzay Ajansının Türkiye'nin 20 yıllık hayali olduğuna, büyük bir heyecanla çalışmalarını yürüttüklerine dikkati çekerek, Ajansın kuruluş kararnamesinin iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurduğunu kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un da bulunduğu 138 CHP'li milletvekili Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Milletvekilleri, 13 Aralık 2018 ve 30624 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 23 sayılı "Türkiye Uzay Ajansı" hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti.

VARANK: BİLİME VE TEKNOLOJİYE KARŞI OLAN CHP'NİN BU GİRİŞİMİ ÇALIŞMALARIMIZI DURDURAMAYACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin 20 yıllık hayali olan, büyük bir heyecanla çalışmalarını yürüttüğümüz Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluş kararnamesinin iptali için CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Bilime ve teknolojiye karşı olan CHP'nin bu girişimi çalışmalarımızı durduramayacak" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE UZAY AJANSI, MİLLİ UZAY PROGRAMI'NIN HAZIRLANMASI İÇİN ÇALIŞMALARDA BULUNACAK
Türkiye Uzay Ajansı (TUA), 13 Aralık günü Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 23 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kuruldu. Kararname, en az 20 yıllık bir sürecin tamamlanmasını ve çok daha uzun, zorlu bir sürecin başlangıcını temsil etmesi bakımından büyük önem taşıyor.

Türkiye Uzay Ajansı'nın öncelikli görevleri arasında Milli Uzay Programı'nın hazırlanması ve takibi, havacılık ve uzay alanındaki orta ve uzun vadeli stratejilerin belirlenmesi, uluslararası kuruluşlar nezdinde temsil ve koordinasyon ile uzaya yönelik araştırma geliştirme (ArGe) projelerinin hazırlanması ve desteklenmesi yer almakta…