CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'ndan su indirimine muhalefet!

"İstanbullu'nun gıdaya, ulaşıma, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız. Hanelere suda yüzde 40 indirim yapacağız" diyen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'da suyun yüzde 15 indirimli olmasına karşı çıktığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Mart 2019, 10:51 Güncelleme 03 Mart 2019, 11:04
CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’ndan su indirimine muhalefet!

İÇİNDEKİLER

Sabah'a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, 14 Kasım 2018'de İstanbul'da su fiyatlarında yüzde 15 indirime gitme tekliflerini AK Parti grubu olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduklarını söyledi. CHP grubunun teklife red oyu verdiğini kaydeden Şahan, "AK Partili meclis üyelerimizin oyları ile bu indirim gerçekleştirildi. Ekrem İmamoğlu ve CHP grubu İstanbul halkımızın suyu indirimli kullanma talebimize karşı çıktı. Şimdi Ekrem bey başkan olursa suda indirim yapacağını söylüyor. Dün reddettikleri teklifi bugün popülist bir yaklaşım ile vaat olarak sunuyor. İmamoğlu, İstanbulluları kandırmak istiyor" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım 2018'de gerçekleşen toplantısında "Tüm abone gruplarında su tarifeleri, 1 Ocak 2019'dan itibaren yüzde 15 indirimli olacak" kararı almış, aralarında İmamoğlu'nun da bulunduğu CHP'li meclis üyelerinin tamamı karara muhalefet etmişti.



İMAMOĞLU'NA PAZARCIDAN TEPKİ
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli'deki Feriköy Kapalı Halk Pazarı'nı ziyaret ettiği sırada 50 yıllık pazarcı Tahsin Elmas'ın tepkisiyle karşılaştı. Elmas, CHP döneminde büyük sıkıntılar çektiklerini, CHP'nin hem kendi içindeki hem de sokaklardaki pislikleri temizlemesini istedi. İmamoğlu ise "Sen kazancına bak o senin işin değil" dedi.