CHP, patates-soğan ile oy avcılığına çıktı

Tanzim satış uygulamasını hayata geçirmemekte ısrar eden Aziz Kocaoğlu, şimdi de patates-soğanı kullanarak oy avcılığına çıktı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli 35 bin aileye patates-soğan dağıtacağını açıklaması büyük tepki çekti.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2019, 11:28 Güncelleme 19 Şubat 2019, 11:28
CHP, patates-soğan ile oy avcılığına çıktı

İÇİNDEKİLER

Tanzim satış yapmamakta direnen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, twitter hesabından 35 bin yardıma muhtaç dar gelirli aileye 10'ar kilo patates ve soğan dağıtacaklarını açıkladı. İzmir'de fiyatların düşmesine hiçbir şekilde katkısı olmayacak bedava patates-soğan uygulaması tepki topladı. Yıllardır bekleyen Büyükşehir'in seçim öncesi şov yapmak yerine kentte tanzim satışlara başlaması halinde market ve pazarlarda da fiyatların düşeceğini belirten vatandaşlar tepkilerini "Bu şekilde sadece 35 bin aile yararlanabilecek. Tanzim satış yapsalar 4.3 milyon vatandaşa faydası dokunurdu. İzmirli, oyunu patates soğana satmaz" sözleriyle dile getirdi.

YÜZDE 99'U YOK SAYDI
İzmir'in nüfusu 4.3 milyonu bulurken, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm halkı rahatlatacak tanzim satış uygulaması yerine sadece 35 bin aileye oy için bedava patates soğan dağıtma kararı alarak işi şova dönüştürdü. İzmir'in tamamı yerine sadece yüzde 1'ine karşılık gelen bir kesime yardım yapılmasına vatandaşlardan, "CHP kentin yüzde 99'unu yok sayıyor"
ESNAFA ZARAR VERDİ
Kocaoğlu'nun bu paylaşımına bir tepki de İzmir Meyve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan'dan geldi. Kocaoğlu'nun bedava patates soğan dağıtmasını eleştiren Doğan, "İzmir'de zaten patates soğan pahalı değil. Biz patatesi 2 buçuk liradan, soğanı ise 3 liradan satıyoruz. Kocaoğlu'nun kendi bileceği iş ama bu şekilde patates soğanı bedava dağıtarak bize esnafa zarar veriyor. Çünkü satışların azalmasına neden olacak" dedi. Sebze Meyve Hali'nde patates soğan toptancısı Memduh Bulut ise "Kocaoğlu, bedava dağıttığı patates ve soğanın parasını kendi cebinden mi veriyor? Milletten aldığı vergilerle, milletin parasıyla yapıyor" şeklinde yorumladı.

'STOKÇULARI UZAKTA ARAMAYA GEREK YOK'
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. Şengül, "Stokçuları uzakta aramaya gerek yok. Bedava patates soğan dağıtacağız diyerek algı oluşturmaya çalışanlar, kendilerini ele veriyor. Tanzim satışta amaç fiyatların düşmesini sağlamak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10'ar kilo patates ve soğan dağıttığında fiyatlar düşecek mi?" dedi. Şengül ayrıca 'tanzim satış' uygulamasının en kısa sürede İzmir'de de başlayacağını belirterek, "Ucuz sebze ve meyveye ulaşmak İzmir'in de hakkı" ifadelerini kullandı.
İşte sosyal medyadaki tepkiler
İZMİRLİ oyunu patates soğana satmaz.
MİLLETİ makarnacı kömürcü diye eleştiriyordunuz, ne oldu da işler değişti? Halk şimdi 10 kilo patatese mi oyunu satacak?
100 haneden 3'üne 10 kilogram patates 10 kilogram soğan. Allah razı olsun bu da bir şey tabi. Ancak tanzim satışta ayrım yok.
HAYIRDIR, patatesle mi fark yaratacaksınız? İzmir'in patates tarlasına çevirdiniz zaten.
BAŞKANIM kimin parası ile yapacaksınız bunları?
GİDER ayak sen de boşalt kasayı. Hesap soran olursa patates soğan dersin. Yatacak yeriniz yok sizin.
BOZUK bıraktığın yollarda araçları zarar görenlerin de zararını karşılayacak mısın?


YENİ ASIR