Başkan Erdoğan'dan Ankara'da önemli açıklamalar

Ankara'da toplu açılış töreninde konuşan Başkan Erdoğan, Ankara'daki şehir hastanesinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını da açıklarken, belediyelerin kurduğu tanzim noktalarında meyve-sebze ve temizlik malzemelerinin yanı sıra bakliyat ürünlerinin de satılacağını duyurdu.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2019, 15:46 Güncelleme 11 Şubat 2019, 16:56
Başkan Erdoğan’dan Ankara’da önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Sincan Lale Meydanı'nda düzenlene toplu açılış töreninde konuştu. Sebze-meyve fiyatlarının yarı yarıya indiğini ve daha da ineceğini söyleyen Başkan Erdoğan," Bunlarla kalmayacağız. Pirinç, bulgur, mercimek hepsi... Fırsatçılar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ortaya çıktılar. Kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sevgili Ankaralılar hepinizi hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Bugün Ankara'nın en hızlı büyüyen ve büyüme potansiyeli taşıyan ilçelerinden biri olan Sincan'da olmaktan dolayı ayrıca memnuniyet duyuyorum. Sincan, tarihi ve insan zenginliği ile önemli bir ilçededir. Sincan'da insanlar ahenk içinde yaşıyorlar. Merhum Abdurrahim Karakoç 28 yıl Sincan'da yaşamıştır. Sincan işte böylesine büyük zenginliklere ev sahipliği yapmıştır. Sincan, tevekkülün, huzurun kıymetini çok iyi bilir. Bozkırın ortasından kurulan bu ilçemizi hergün ileri bir noktaya taşıyoruz. Sincan'ın nüfusu artmakla kalmıyor aynı zamanda yıldızı da parlıyor.

BUGÜN AÇILIŞINI YAPACAĞIMIZ 56 MİLYONLUK ESERLER...
Bugün açılışını yapacağımız 56 milyon liralık eserler çalışmalarımızın sadece bir parçasını oluşturuyor. Sincan için çok önemli müjdelerimiz. İki etaptan yapılacak bir Millet Bahçesi yapacağız. Sera Parkı'nın hemen üstünde kurulacak Millet Bahçesi, Sincanlıları sanatla ve sporla bir araya getirecek. Temelli Göleti Millet Bahçesidir. Bu eser Ankara'nın giriş kapısı diyebileceğimiz Temelli'deki göletin çevresinde olacaktır. Önemli projelerden biri de iki kilometrelik tramvay hattıdır. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. İzmir körfezi pislikten, kokudan geçilmiyor.

ANKARALILARA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
Sincan, 31 Mart'ta bir kez daha AK Parti diyor muyuz? 31 Mart'ta tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? 17 yıldır ülkemizi kalkındırmanın, milletimizin refahını artırmanın mücadelesini yapacağız. Önümüzdeki günlerde Ankara'daki şehir hastanemizin açılışını yapacağız. Ankara'daki şehir hastanesi, Türkiye'nin en büyüğü olacak ve birkaç gün içerisinde inşallah açıyoruz.

Ülkemizi demokraside ve ekonomide önemli noktalara getirdik ama yapacağız daha çok iş var. Özellikle son 6 yılda maruz kaldığımız saldırılara baktığımızda doğru yolda ilerlediğimizi görüyorum. Herkes saldırıya uğrayınca köşesine çeker ve siner biz ise daha büyük atılımlar için silkelendik. Bölgesinde ve dünyasından sürekli yükselen bir Türkiye var. Ekonomimizin çökertilmeye çalışılmasının sebebi de budur.

ŞİMDİ FİYATLAR YARIYA İNDİ, DAHA DA İNECEK
Fırsatçılar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ortaya çıktılar. Kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara asla izin vermeyeceğiz. Fırsatçı kimdir biliyor musunuz, elinde malı olduğu halde bunu piyasaya sürmeyip stokçuluk yapanlardır. Biz şimdi belediyelerimiz vasıtası ile sebze ve meyve satmaya başladık. Mercimek, bulgur, pirinç gibi bakliyat ürünleri de satacağız. Şimdi fiyatlar yarıya indi, daha da inecek. Sarımsakları depoda çürütüyorlar ama vatandaşa satmıyorlar.

SİZ ÖLÜLERİ BİLE REHİN ALDINIZ
Ekonomideki dalgalanmanın fırsatıyla fiyatları 3'e, 5'e katlayanlar ülkemize saldıranların değirmenine su taşımaktadır. Bay Kemal bunlarla uğraşıyor. Ya Bay Kemal sizleri SSK Genel Müdürü olduğun dönemlerden tanıyoruz. Hastaneye sağlıklı girenler hasta çıkıyordu. Siz ölüleri bile rehin aldınız.

Biz 17 yıldır milletimizle beraber ülkemizi büyüttüysek 2023 hedefimizi de milletimizle ulaşacağız. Şimdi sizlere sesleniyorum. Sincan, Büyükşehirde ve ilçemizde gönül belediyeciliğine sahip çıkmaya hazır mıyız?

31 MART'TA BUNLANLARA OSMANLI TOKATINA HAZIR MIYIZ?
Artık Ahmedim, Mehmedim, Ayşem, Fatmam bu huzurlu hastanelerde gelip tedavilerini görecek. Ekonominin istismarını yapanlar da bu ülkeye saldıranların değirmenlerine su taşıyanlardır. Üç kuruş fazla kazanmak, üç oy fazla almak için bu aziz milletin sırtına hançer saplamaktan çekinmeyenlere dersini kim verecek? 31 Mart akşamı bunlara Osmanlı tokadına var mıyız? Hazır mıyız? Biz 17 yıldır nasıl bunlara rağmen milletimizle kol kola, gönül gönüle ülkemizi büyütmüşsek, inşallah önümüzdeki dönemde de 2023 hedeflerine aynı şekilde ulaşacağız.

MİLLETİMİZE KEM GÖZLERLE BAKANLARA HADDİNİ BİLDİRDİK
Biz bugüne kadar milletimize sadece hizmet ettik. Yorulmadık, bu can bu tende oldukça hizmete devam edeceğiz. Türkiye'yi büyüttük daha da büyüteceğiz. Ülkemizi güçlendirdik daha da güçlendireceğiz. Milletimize kem gözlerle bakanlara haddini bildirdik, bildirmeyi sürdüreceğiz. Evlatlarımızın huzur, güven, refah içinde yaşayacakları bir ülke için çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Yerli ve milli kim varsa herkesle yürümeye hazırız. Cumhur İttifakı'nda bu anlayış var. Cumhur İttifakı meydanlarda, sokaklarda kuruldu. Sizler Cumhur İttifakı'nın tabanında AK Parti ve MHP olduğunu biliyorsunuz. Elele verdiler ve Cumhur İttifakı'nı en ideal yere taşıdılar.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN TEMELİNDE RABİAMIZ VAR
Bay Kemal 15 Temmuz gecesi havaalanında tankların yanından yürüyerek Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Ben damadım, kızım, ailemle havaalanındaydım, Bay Kemal Bakırköy'de izliyordu. Bütün mesele, sevgili Peygamberimiz Hz. Ebubekir Sıddık ile birlikte o mağaraya girdiği an var ya. Müşrikler geldi, kapıya yaklaştı. Hz. Ebubekir bir an korkuyor gibiydi. Bir anda örümcekler o mağaranın girişini ördü. Gelen müşrikler baktılar ki "Buraya giriş çıkış olsa örümcek ağı olmaz" demek ki içeride kimse yok dediler. Geri döndüler. İşte ayet geldi, "Korkma Allah bizimle beraberdir". Bütün mesele bu. Darbe gecesi milletimizin istiklal ve istikbaline sahip çıkarak kurduğumuz MHP ile Cumhur İttifakı'nı sandıklara taşıdık. Cumhur İttifakı'nın temelinde rabiamız vardır.

SİNCAN'I DEĞİL TÜM ANKARA'YI ÇOK DAHA FARKLI BİR YERE GÖTÜRECEĞİZ
Belediye hizmetlerimiz günlük hayatımızın önemli bir parçası. Hep birlikte elele verip sadece Sincan'ı değil tüm Ankara'yı çok daha farklı bir yere götüreceğiz. Düşünün 16-17 yıl önce havalimanından Ankara'ya doğru dürüst bir yol var mıydı? Sırt üstü yatarak uçağa bakıyorduk. Şimdi şöyle bir şey yok. Uçağa binmek ne? Otobüsle gidiyorduk. Şimdi rahatlıkla uçağa biniyor muyuz? Bu refah seviyesini gösterir. Milletim benim buralara geldik. Şimdi en iyisini yapmak artık boynumuzun borcudur. Biz belediye başkanı adaylarımıza inanıyoruz. 31 Mart seçimlerinde adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. Sincan'ı da adaylarımıza emanet ediyorum. İnşallah komşunuz Yenimahalle'nin de öyle. CHP'ye yakışmıyor orası? Orayı da alacağız. Alalım ki Yenimahalle'de hizmet görsün. Şöyle buralar pırıl pırıl olsun.