Selçuk Bayraktar 'Milli Heli' üzerindeki kirli oyunu deşifre etti!

BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, "2009 yılında Hakkari Hantepe'de Türkiye'nin ilk Milli Heli İHA'sı Malazgirt, operasyonlarda çatışmalara girdi. Sonrasında bir kaza geçirdi. Kaza bahanesiyle uçuşu yasaklandı. Proje birilerinin maşası olan bürokratlarca öldürüldü." dedi.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2019, 11:47 Güncelleme 01 Şubat 2019, 12:00
Selçuk Bayraktar ’Milli Heli’ üzerindeki kirli oyunu deşifre etti!

İÇİNDEKİLER




BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 2009 yılında ilk operasyona çıkan Türkiye'nin ilk Milli Helikopter İHA'sının katıldığı operasyonda yaşanan çatışmada geçirdiği kazayı ve bu kazanın bahane edilerek "birilerinin maşası olan bürokratlarca" projenin sonlandırıldığını söyledi..




"PROJE BİRİLERİNİN MAŞASI OLAN BÜROKRATLARCA ÖLDÜRÜLDÜ"
Selçuk Bayraktar resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hakkari Hantepe 2009 Türkiye'nin ilk Milli Heli İHA'sı Malazgirt, eğitimini Şırnak'ta acilen tamamladıktan sonra operasyonlarda çatışmalara girdi. Sonrasında bir kaza geçirdi. Kaza bahanesiyle uçuşu yasaklandı. Proje birilerinin maşası olan bürokratlarca öldürüldü." dedi.



BAYRAKTAR İHA'NİN GELİŞİM SÜRECİ
Bayraktar sosyal medya hesabından yer yer "Seyir Defteri" isimli paylaşımlarda bulunuyor ve bu paylaşımlarda Bayraktar İHA'nın gelişim sürecinde yaşanan güçlükleri anlatıyor.



Yine geçtiğimiz günlerde yaptığı bir "Seyir Defteri" paylaşımında Bayraktar, 2009 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Taktik İHA prototipinin envantere girme sürecinde yaşanan güçlükleri anlatmış, "Büyük bir milli başarıyı ve ilki görmezden gelen ve birilerinin maşası olan askerî yetkililer, o dönemde Genel Müdürümüz Haluk Bayraktar'ı tutuklamaya dahi kalktılar." açıklamasında bulunmuştu.