Antalya'da hortum felaketi

Antalya’yı hortum vurdu. 13 yaşındaki Berivan ile Bayram Demir hayata gözlerini yumdu. Bir otomobil dereye uçtu. Araçtaki Buse Acar kayboldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2019 Güncelleme 25 Ocak 2019, 07:59
Antalya’da hortum felaketi

İÇİNDEKİLER

Antalya'da yaşanan hortum, ortalığı savaş alanına çevirdi. Kent merkezinde saatteki hızı 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu, ağaçlar ve direkler devrildi. Kumluca ve Finike ilçelerinde ise hortum meydana geldi. Hortum, yıktı geçti. Kumluca'da hortuma yakalanan Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu saç parçasının başına çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Facia bununla sınırlı değildi. Hortum nedeniyle dereye uçan otomobilde bulunan Buse Acar'ın kaybolduğu bildirildi. Kurtarma ekipleri Acar'ı bulmak için harekete geçti. Hortum felaketinde yaralanan 16 kişinin içinde bulunan Bayram Demir de hastanede can verdi.



Dereye uçan araçtaki Buse kaybolurken, yanındaki annesi Ayfer Acar son anda kurtarıldı. Anne Acar'ın bir kızını da trafik kazasında kaybettiği ortaya çıktı.



BABASI YOLA ÇIKMAYIN DEMİŞ

Üniversite öğrencisi Buse Acar (20), tüm çabalara rağmen bulunamadı. Baba Ahmet Acar, eşini ve kızını yola çıkmamaları için uyardığını söyledi.



Hortum çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Park halindeki araçlarda hasar meydana geldi.



Hortum böyle görüntülendi.

AĞAÇ DEVRİLDİ:1 ÖLÜ
Kayseri'de de 70 kilometreyi bulan fırtına, can aldı. Devrilen kavak ağacının altında kalan Hasan Öztürk (58), öldü.