Ceren Damar Şenel'i öldüren cani Hasan İsmail H. tutuklandı

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H., dün saat 17.00 sıralarında araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i “kopya tartışması” bahanesiyle önce bıçakladı ardından da silahla vurdu. Olaydan kısa bir süre sonra kıskıvrak yakalanan zanlı ıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.İ.H'nin babası Ö.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Zanlının kan donduran ifadesi ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2019, 21:05
Ceren Damar Şenel’i öldüren cani Hasan İsmail H. tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Çankaya Üniversitesi'nde araştırma görevlisini öldüren katil zanlısı Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H. tutuklandı.

Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i öldüren Hukuk Fakültesi öğrencisi H.İ.H. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.İ.H'nin babası Ö.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türkiye'yi yasa boğan cinayetin zanlısı H.İ.H ve babası dün emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanefi Yıldırım tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Emniyetteki sorgusunda cinayeti soğukkanlı bir şekilde anlatan şüpheli H.İ.H.'nin 2014 yılında Kıbrıs'tan yatay geçişle bu okula geldiği, 2016'da da kopya çekerken Şenel tarafından yakalandığı öğrenildi. İlk kopya işleminden sonra uzaklaştırma cezası aldığını ikinci kez de yakalanınca okuldan atılma durumu olduğunu iddia eden şüpheli H.İ.H., "2 yıldır bana baskı uyguluyordu. Son alarak sınavımı iptal etti. Konuşmak için odasına girdim, beni tersledi. Bunun üzerine eve giderek babama ait silahı alıp tekrar yanına gittim. Ateş edip öldürdüm. Keşke bunlar olmasaydı. Pişmanım" sözleriyle kendisini savundu. Şüphelinin olaydan sonra kaçtığı ardından babasıyla görüştüğü ve babasının ikna etmesi üzerine ikilinin birlikte emniyete giderek teslim olduğu öğrenildi. Şenel'in vücudunda 18 bıçak yarası ve 2 kurşun izi tespit edildiği de raporlara yansırken, H.İ.H. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CEREN DAMAR'IN KATİL ZANLISININ İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Çankaya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i öldüren öğrencisinin emniyet ifadesi ortaya çıktı. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H., dün akşam saatlerinde asistan hoca olarak derslerine giren Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i babasının silahıyla önce vurmuş, ardından bıçaklayarak öldürmüştü. Olay yerinden kaçan Hasan İsmail H., babasıyla emniyete giderek teslim oldu. Hasan İsmail H.'nin emniyette ifadesi alınırken, soruşturma kapsamında silahın sahibi olduğu gerekçesiyle Hasan İsmail H.'nin babası Ö.H. de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Ankara Adliyesine getirildi.

"BANA TERS CEVAPLAR VERİYORDU"
Katil zanlısı Hasan İsmail H.'nin emniyet ifadesi ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 2014'de Kıbrıs'ta hukuk fakültesi kazandığını belirten Hasan İsmail H., 2015'de yatay geçişle Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesine geldiğini söyledi. Yatay geçiş yapması sırasında kendisine haksızlık yapıldığını, 2. sınıftan başlaması gerekirken 1. sınıftan başlatıldığını ifade eden Hasan İsmail H., "Ceren Damar Şenel, danışmam hocamdı. Bu sorunlarımı ona anlatıyordum. Ama bana ters cevaplar veriyordu. Ben, derslerimin yoğun olması nedeniyle üniversiteye sınavdan sınava gidiyordum. Ders çalışmalarımı ise evde yapıyordum" diye konuştu.

"GEÇMEM İÇİN KOPYA ÇEKMEM GEREKİYORDU"
Olayın yaşandığı gün 3 sınavının olduğunu ve derslerinin yoğun olması nedeniyle sınava hazırlanamadığını anlatan Hasan İsmail H., olayın sürecini şöyle anlattı:

"Geçmem için kopya çekmem gerekiyordu. Bu nedenle sınavdan geçmek için kopya hazırladım. Sınav salonuna girdiğimde Ceren Damar Şenel'i gördüm. Sınav başladıktan sonra hazırladığım kopyayı çıkardım ve kopya çekmeye başladım. Bir süre sonra Ceren Damar Şenel, beni kopya çekerken yakaladı. Hakkımda tutanak tutarak kopya çektiğim için işlem yaptı. Gün içerisinde birkaç kez onunla görüştüm. Odasına gittim ancak beni tersledi 'çık git' falan dedi. Sonra eve gittim babamın silahını aldım. Daha önceden de bıçak almıştım. Sonra tekrar Ceren Damar Şenel ile görüşmek için odasına gittiğimde kendime hakim olamadım. Evden aldığım babamın silahını doldur boşalt yaptım ve Ceren Damar Şenel'e 2 el ateş ettim. Sonra da bıçak ile saldırdım. Ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum."

"TABANCAYI BAŞIMA DAYADIM VE İNTİHAR ETMEK İSTEDİM"
Hasan İsmail H., "Daha sonra tabancayı başıma dayadım ve intihar etmek istedim. Ancak odaya hocalar ve öğrenciler girmeye başlamıştı. Ben de olayın şoku nedeniyle oradan kaçtım. Annemi aradım sonra babamla birlikte karakola giderek teslim oldum" ifadelerini kullandı.