Son dakika: Erdoğan-Trump görüşmesinin saati belli oldu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la Arjantin'de bu akşam saat 22.00'de görüşecek. Başkan Erdoğan, 1 Aralık'ta da Putin ile bir araya gelecek.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2018, 11:37
Son dakika: Erdoğan-Trump görüşmesinin saati belli oldu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin'de gerçekleşecek olan G-20 zirvesinde bir araya gelecek.

İki liderin görüşme saati de belli oldu. Yapılan açıklamaya göre; Erdoğan ile Trump arasındaki kritik görüşme saat 22.00'de gerçekleşecek.

DÜN TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

İki lider dün de telefonda görüşerek, ikili ilişkileri değerlendirmiş, Arjantin'de görüşme kararı almıştı.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Başkan Erdoğan, 1 Aralık Cumartesi günü de Rus lider Putin ile görüşecek.

BAŞKAN ERDOĞAN: SAYIN TRUMP İLE ARJANTİN'DE GÖRÜŞMEMİZ OLACAK

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile yaptıkları görüşmede İdlib meselesinin de ele alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'i konuştuk. Geçen hafta içerisinde Milli Savunma Bakanımız ve MİT Başkanımız, Moskova'daydılar. Muhataplarıyla orada bu konuları etraflıca ele alarak görüşme imkanları oldu. Orada da neler yapılabilir, bunlar konuşuldu. İşinbir diğer ayağı da Münbiç meselesi. Bu konuyla ilgili de Sayın Trump'la inşallah Arjantin'de görüşmemiz olacak. Orada etraflıca, telefonda bunlara şöyle etraflıcagirme durumumuz olmadı, dedik ki bunları biz sizlerle Arjantin'de dahateferruatlı görüşmemizde fayda var dedik ve Arjantin'de Sayın Trump'la da bukonuları görüşeceğiz" diye konuştu.