İnce'nin adaylık talebine Kılıçdaroğlu'ndan cevap: Bakarız

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na “Beni İstanbul’dan aday göstermezseniz mevcut belediyelerimizi bile koruyamayacağız” dedi. Genel Başkan ise “Örgütlerden raporlar gelsin. Bakarız. Biz seni ararız” cevabını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2018 Güncelleme 24 Kasım 2018, 07:59
İnce’nin adaylık talebine Kılıçdaroğlu’ndan cevap: Bakarız

İÇİNDEKİLER

CHP'de İstanbul düğümü Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen ikinci görüşmesinde çözülecek. TAKVİM'in ulaştığı bilgiye göre ilk görüşmeye İnce'nin "Ben İstanbul'a aday olarak siyasi bir risk aldığımın farkındayım. Bunu partim için yapıyorum. Çünkü sokakta, parti tabanında insanlar benim aday olmamı istiyor. Eğer beni aday göstermezseniz İstanbul'da mevcut belediyelerimizi bile koruyamayacağız. Aday olmazsam bütün Türkiye'yi il il dolaşarak partime destek olacağım. Yerel seçimden sonra genel başkanlık için karşınıza çıkacağım" sözleri damgasını vurdu.



SICAK BAKILMIYOR
İnce'nin anlattıklarını sessizce dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise "Parti örgütlerinin talep ve beklentilerini öğrenmem lazım. Raporlar genel merkeze gelsin, inceleyip ona göre bir karar vereceğim. Biz seni ararız" karşılığını verdiği öğrenildi. CHP'de yönetimin büyük bölümü İnce'nin İstanbul adaylığına da İnce'nin gündeme getirdiği "Adayın eğilim yoklaması ile belirlenmesi" teklifine de sıcak bakmadığı belirtildi.