Cemal Kaşıkçı olayında 'görüntü var ses yok'

Haftalardır Kaşıkçı olayında adım atmayan Suudlar, yetkili savcıyı İstanbul’a gönderdi. Suud el Muceb, İrfan Fidan ile görüştü. Ancak Kaşıkçı’nın akıbeti yine ortaya çıkmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2018 Güncelleme 30 Ekim 2018, 01:44
Cemal Kaşıkçı olayında ’görüntü var ses yok’

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el Muceb, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve soruşturma savcılarıyla 1 saat 15 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Gece yarısı özel jetle İstanbul'a gelen Suud Muceb, yanındaki 8 kişilik heyetle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti. El Muceb, saat 10.56'da heyetiyle birlikte protokol kapısından adliyeye giriş yaptı.



İFADELER GELDİ...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın makam odasına çıkan El Muceb'in görüşmesi, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede İstanbul Başsavcısı Fidan'a Cemal Kaşıkçı soruşturmasını yürüten Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz ve Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt da eşlik etti. Suudi heyet, görüşmenin ardından Swiss Otel'e döndü. Görüşmede, Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması için tarafların karşılıklı adli yardım taleplerini ilettikleri belirtildi. Ayrıca Suudi Arabistan'da Kaşıkçı olayıyla ilgili tutuklanan 15 kişinin ifadelerinin de paylaşıldığı öğrenildi.



SÜPER KUPA İPTAL OLACAK
İtalya eski Spor Bakanı ve Milletvekili Luca Lotti, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "İnanıyorum ki İtalyan spor dünyası bu konuda geride duramaz ve durmamalı. İtalya Süper Kupa finalini Riyad'da oynama kararı acilen engellenmeli" çağrısında bulundu. İtalya Futbol Federasyonu ve iki takımın 13 Ocak'taki maçın iptaline sıcak baktıkları öğrenildi.


FATİH ULAŞ