Suudi Başsavcı İstanbul'da

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el Muceb İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek üzere bu akşam İstanbul’a geldi

Giriş Tarihi 28 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2018, 04:57
Suudi Başsavcı İstanbul’da

İÇİNDEKİLER

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girip bir daha çıkmaması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Suudi Arabistan Başsavcı'sının İstanbul'a gelmesi bekleniyordu.

Suudi Başsavcı Suud el Muceb'in Türkiye'ye geleceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Muceb'in Riyad'dan 20.30'dan havalanan bir özel jet ile Türkiye'ye hareket ettiği öğrenildi.

Başsavcı Muceb'in içinde bulunduğu jet 00.00 sularında Atatürk Havalimwnı'na iniş yaptı.

Muceb ve beraberindeki heyet 00.10 sularında Atatürk Havalimanı VIP bölümünden çıkış yaptı. Suudi Başsavcıyı yalnızca SABAH ve A Haber görüntüledi.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde kalacağı otele hareket eden Muceb'in beraberinde bir de evrak çantası getirmesi dikkat çekti.

Suudi Başsavcı bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşecek. Kaşıkçı cinayeti ile ilgili soruşturma konusunda bir yol haritası belirlenecek.