Cemal Kaşıkçı cinayetinde son dakika gelişmesi! Sır otomobildeki isim ortaya çıktı

Son dakika gelişmesine göre Cemal Kaşıkçı cinayetinde önemli bir rolü olan sır otomobildeki kişinin kim olduğu tespit edildi. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait diplomatik plakalı araç ile Belgrad Ormanı'na keşif yapmaya gelen araçtaki isimlerin detayına Sabah Gazetesi ulaştı. İşte o gelişme...

Giriş Tarihi 28 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2018, 12:09
Cemal Kaşıkçı cinayetinde son dakika gelişmesi! Sır otomobildeki isim ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Sabah Gazetesi'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Almuzaini, Kaşıkçı öldürülmeden bir gün önce, yani 1 Ekim'de Belgrad Ormanı'na Başkonsolosluğun diplomatik plakalı aracıyla giderek keşif yaptı.

RUTİN TAKİP SIRASINDA
Bu araç daha önce güvenlik kameralarına takılmıştı, ancak aracın içinde cinayetin beyni olan Almuzaini'nin olduğu bilinmiyordu. Belgrad Ormanı'ndaki keşif faaliyeti, Kaşıkçı'nın aslında öldürüldükten sonra Belgrad Ormanı'na gömülmesinin planlandığını, ancak 2 Ekim'de planın değiştiğini gözler önüne seriyor. Almuzaini'nin Belgrad Ormanı'nda yaptığı keşif faaliyeti rutin bir takip tarassut faaliyeti esnasında açığa çıktı. Almuzaini Belgrad Ormanı'nda keşif yapan diplomatik plakalı aracın içindeydi. Ve oraya giderken yanında şoför dahi götürmedi.

PLANI RİYAD'DAN GETİREN KİŞİ​
Almuzaini, Kaşıkçı cinayetinin emrini ve planını Riyad'dan getiren kişi. Bir başka deyişle Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a bağlı olarak çalışan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmet Asiri'den infaz emrini ve planını alıp uygulatan kişi. Almuzaini Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda ataşe resmi göreviyle bulunuyordu, ancak asıl görevi istihbarat istasyon şefiydi.

CİNAYETTEN SONRA ÜLKESİNE DÖNDÜ
Almuzaini, 29 Eylül'de yani Kaşıkçı'ya 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda randevu verilmesinden bir gün sonra Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Riyad'a gitti.

Almuzaini Riyad'a giderek yeni görevden alınan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmet Asiri ile görüştü. Burada Asiri'den Kaşıkçı'nın infazı için gelecek 15 kişilik timle ilgili emri ve planlamayı alan Almuzaini, 1 Ekim'de saat 16:00'da kurye olarak tekrar İstanbul'a geldi ve Başkonsolos Uteybi'ye infaz emri ve planını iletti. Almuzaini'nin, Asiri ile görüşmeden sonra Kaşıkçı'nın infazında rol alan 15 kişilik timle de Riyad'da toplanmış yapmış olabileceği değerlendiriliyor.

Bütün bu sürecin kriptolu haberleşme ile bile olsa teknik takiple tespit edilme ihtimali olduğu için canlı kuryelik yapan Almuzaini 'operasyonun beyni' olarak nitelendiriliyor. Bu dikkat çekici trafik, cinayetten sonra Türk istihbaratının radarına takıldı. İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü, Almuzaini'nin 29 Eylül'de Atatürk Havalimanı'ndan çıkış, 1 Ekim'de giriş ve 2 Ekim'de yine çıkış görüntülerine ulaştı. Almuzaini, 2 Ekim'den Atatürk Havalimanı'nda VIP Salonu'ndan değil, normal yolcu çıkışından geçti, bu sırada elinde içinde evrak olduğu değerlendirilen büyük bir çanta vardı.

Almuzaini cinayetten sonra sırlarıyla ülkesine döndü. Almuzaini'nin, tıpkı Başkonsolosluk'taki kriminal incelemenin ardından apar topar ülkesine dönen Başkonsolos Muhammed el Uteybi gibi Türkiye'ye geri dönmeyeceği değerlendiriliyor.

Abdurrahman ŞİMŞEK, Nazif KARAMAN / ÖZEL İSTİHBARAT / SABAH