Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan 4'lü zirve tweeti

Türkiye'nin ev sahipliğindeki Suriye konulu dörtlü zirveye katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "İstanbul'a yeni geldim. Bugün burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Putin ve Başbakan Merkel ile Suriye'de yeni bir insani krizi önlemek için kararlılığı sağlamaya çalışıyoruz."

Giriş Tarihi 27 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2018, 17:19
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan 4’lü zirve tweeti

İÇİNDEKİLER

Tarihi dörtlü zirveye katılmak üzere Türkiye'ye gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmeden hemen önce bir tweet attı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "İstanbul'a yeni geldim. Bugün burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Putin ve Başbakan Merkel ile Suriye'de yeni bir insani krizi önlemek için kararlılığı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.


"TÜM DÜNYANIN GÖZÜ BU TOPLANTIDA"

Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya liderlerinin katıldığı Suriye zirvesi, İstanbul'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünyanın gözü bu toplantıda" dedi.

Zirveye ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik randevu öncesi Almanya Başbakanı Merkel, Rusya lideri Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la baş başa görüştü. Türkiye lideri, mevkidaşlarına Vahdettin Köşkü'nün penceresinden İstanbul Boğazı'nı gösterdi.