Son dakika: Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı!

Suudi Arabistan tarafından öldüğü kabul edilen Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2018, 16:53
Son dakika: Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı!

İÇİNDEKİLER

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın evlenmek istediği için konsolosluğa gittiği ve kendisinden o süreçten sonra bir daha haber alınamadığı, bir süre sonra da Suudi Arabistan tarafından öldüğü kabul edilen Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ilk kez özel bir televizyon kanalının canlı yayınında konuştu.

POMPEO İLE KONUŞMASINI ANLATTI

Trump Amerika'ya davet ettiği sürecin ilk günlerinde, sonrasında yaptığı açıklamalar birbiriyle zıttı, tamamen kamuoyunun sempatisini kazanmak için yaptığı açıklamalardı. Bir adım atması halinde Beyaz Saray'a gideceğimi söyledim, bunu New York Times'a yazdım. Trump'ın davetinden birkaç gün sonra Mike Pompeo aradı, bu kısımları kendisine söyledim. Şu ana kadar hiçbir şey bilmediklerini, konuya vakıf olmadıklarını söyledi, açıklamaları çok siyasiydi, başsağlığı diledi. Kendisine bana verebileceği yeni bir bilgi, belki, kamuoyuna söyleyemedikleri bir bilgi olup olmadığını sordum, hiçbir bilgilerinin olmadığı yanıtını verdi. Aramaları, sanırım Trump'ın konuşmalarından sonra ciddi olduklarını göstermek içindi. Amerika'ya gitmeyi düşünmüyorum. Amerika'nın siyasi yönetimi, bütün bu medya, yaılan makaleler, ne kadar etkilenerek buraya getirir bilmiyorum. Vicdani bir oluşum olacak mı, gidip gitmemem buna bağlı."

"Benim beklentim, Cumhurbaşkanımızın beklentisi, bu işe karışan kim varsa hepsinin yargıda hesap vermesi. En kısa zamanda soruşturmanın sonlanması, benim de bu süreçte en azından acımızı yaşayacağız, en azından ne olduğunu bilerek, acaba sorularıyla yaşamayalım acımızı."

VASİYETİNİ AÇIKLADI

Cemal Bey'in cenazesinin Medine'ye defnedilmek istediğiyle ilgili vasiyeti var, bundan ailesinin de benim de haberimiz var. Ancak cenazesi ortada olmadığı için, umarım bulunur ve Medine'ye defnedilir.

Tehdit almıyorum ancak yazılan tweetler, sosyal medya paylaşımlarında ben insanların bu kadar insanlıktan çıktığını bilmiyordum. Türk medyasının komplo teorileri için, ne kadar kötüleşebileceklerine dair çok şaşırdım, böyle tanımıyordum."

"Suudi Arabistan'dan beni arayan kimse olmadı. Ziyaret edebileceğimi de zannetmiyorum. Hem uygun olmadığını hem gerçekleştirebileceğimi zannetmiyorum."