Prens Selman: Türkiye ile aramızı bozamayacaksınız

Prens Selman, Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerinden Suudi Arabistan ile Türkiye arasında çatlak oluşturmak isteyenler olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2018 Güncelleme 25 Ekim 2018, 02:26
Prens Selman: Türkiye ile aramızı bozamayacaksınız

İÇİNDEKİLER

Suudi Veliaht Prensi Selman, Riyad'da dün başlayan "Çöldeki Davos" ismi verilen Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı'nda Kaşıkçı cinayeti ile ilgili konuştu. Selman, "Cemal Kaşıkçı cinayeti çok acı verici ve haksız. Bu acı olay üzerinden Suudi Arabistan ve Türkiye arasında çatlak oluşturmak isteyenler var. Buradan bunu yapmak isteyenlere sesleniyorum. Türkiye ile aramızı bozamayacaksınız. Kral Selman, ben ve Başkan Erdoğan olduğu sürece bunu başaramayacaklar. Her iki ülkenin hükümeti, suçluların cezalandırılması için iş birliklerini ispatlayacaklar" dedi.

KÖR KUYU
Rezidansın kuyusunda arama yapılmak istendi. Ancak Suudi görevliler, konutun altındaki mahzen gibi bir gizli bölmeden girilen bu kuyunun aranmasına izin vermedi. Yetkililer, cesedin 20 metre derinlikte olan ve 7 metresi suyla dolu olan bu kuyunun içinde olduğunu değerlendiriyorlar. Suudiler konuyu ülkelerinin Dışişleri Bakanlığı'na bildirdiklerini söyleyerek süreci uzatmaya çalışıyorlar.



MELO'YA İZİN VERMEDİLER
Rezidansın bahçesinde olan 20 metrelik kuyunun 7 metresi su ile dolu. Cesedin burada olduğu iddia ediliyor. Suudi yetkililer, kadavra köpeği Melo'ya burada arama yaptırmadı.