İşte Cemal Kaşıkçı olayında Türkiye'ye karşı kara propaganda ağı

Katledilmesi dünya çapında büyük yankı uyandıran gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün ardındaki sis perdesi her geçen gün aralanıyor. Kaşıkçı soruşturması sürerken, bir yandan da çeşitli yayın organları ve kuruluşlar, soruşturmayı bulandırarak ve delilleri çarpıtarak olayın faturasını Türkiye'ye yıkmanın peşinde! İşte Cemal Kaşıkçı olayında Türkiye'ye karşı kara propaganda ağı...

Giriş Tarihi 23 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2018, 01:23
İşte Cemal Kaşıkçı olayında Türkiye’ye karşı kara propaganda ağı

İÇİNDEKİLER

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti son günlerde dünyanın gündemini oluşturmaya devam ediyor. Tüm dünya medyası soruşturmanın tamamlanması ve olayın aydınlanması için Türkiye'den gelecek haberlere kilitlenmişken, diğer yandan da çeşitli yayın organları, kuruluşlar ve siyasiler de olayın faturasını Türkiye'ye kesmek için uluslararası arenada kara propaganda yürütüyor.




PROPAGANDANIN MEDYA AYAĞI SKY NEWS
Cemal Kaşıkçı soruşturmasında Türkiye'ye karşı yürütülen kara propagandanın medya ayağında SKY NEWS bulunuyor. Türkiye ofisini yine Türkiye'ye karşı yapılan skandal, provokatif haberleriyle bilinen Amerikan FOX TV'nin binasında açan SKY NEWS, BAE adına Muhammed Dahlan ve Suudi Arabistan adına Muhammed Bin Selman tarafından finanse ediliyor.

UYDURMA HABERLER FETÖ'CÜLERDEN
Kaşıkçı soruşturmasında Türkiye aleyhine kara propaganda yapan bir diğer örgüt de FETÖ'cüler. Yalan haberlerin kaynağı, İngiltere merkezli site Ahval News; BAE tarafından finanse ediliyor ve sitenin başında FETÖ'cü İlhan Tanır bulunuyor.

AMAÇLARI SORUŞTURMAYI BULANDIRMAK
FETÖ'cüler ve Türkiye düşmanı finansörler tarafından finanse ve organize edilen bu örgütlerin ve yayın organlarının amacı, Kaşıkçı cinayetinde soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesini ve gerçek faillerin bulunmasını önlemek. Türkiye karşıtı uydurma haberler yaparak soruşturmayı manipüle etme peşinde olan grup, bu haberlerle uluslararası arenada algı oluşturarak cinayetin faturasının Türkiye'ye kesilmesi için çalışıyor.

TAKVİM.COM.TR