Cemal Kaşıkçı cinayetinde operasyonun beynine ulaşıldı

TAKVİM, Kaşıkçı operasyonunun beynine ulaştı. İstihbarat bilgilerine göre Ahmet Abdullah Almuzaini, Prens Selman’a bağlı çalışan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmet Asiri’den infaz emrini aldı ve planı uygulattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2018 Güncelleme 23 Ekim 2018, 03:33
Cemal Kaşıkçı cinayetinde operasyonun beynine ulaşıldı

İÇİNDEKİLER

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolmasıyla başlayan olaylar zincirinin aydınlatılmasına yaptığı haberlerle katkı sağlayan TAKVİM, Kaşıkçı cinayetinin emrini ve planını getiren en kritik kişinin kimliğine ve fotoğraflarına ulaştı. Veliaht Prens Selman'a bağlı olarak çalışan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmet Asiri'den infaz emrini ve planını alıp uygulatan kişinin adı Ahmet Abdullah Almuzaini. Bu şahıs, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda ataşe resmi göreviyle bulunuyordu, ancak asıl görevi istihbarat istasyon şefiydi.



AYNI GÜN TERK ETTİ
Almuzaini, 29 Eylül'de yani Kaşıkçı'ya 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda randevu verilmesinden bir gün sonra Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Riyad'a gitti. 1 Ekim'de yine tarifeli uçakla İstanbul'a geldi ve Kaşıkçı cinayetinin işlendiği günün akşamı yine tarifeli uçakla gizlice Riyad'a döndü.

YAZILANLAR HİKAYE
Başkonsolosluk çalışanlarından dün beş kişi daha tanık olarak ifade verdi. Tanıklardan konsolosluk memuru Mustafa A.'nın Cemal Kaşıkçı'yı olay günü gördüğünü söylediği, diğerlerinin ise "Görmedim" diye yanıt verdiği öğrenildi. Bir başka başkonsolosluk çalışanı, "O gün konsoloslukta arbede olduğu doğru değil. Yazılanlar hikaye" dedi.




DİPLOMATİK ARAÇLAR SULTANGAZİ'DE ÇIKTI
Sultangazi'de İSPARK'a ait otoparkta Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na ait Mercedes marka bir araç bulundu. 14 gündür otoparkta olduğu belirtilen aracın Başkonsolos Uteybi'nin ailesi tarafından kullanıldığı öğrenildi.




Konsolosluğa ait 34 CC 2665 plakalı başka bir aracın da, 18 Ekim günü otoparka gelip bir süre kaldığı belirlendi.

TRUMP: 1 AYLIK SÜRE ÇOK UZUN
ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Prens Selman ile görüştü. Suudi Arabistan'ın soruşturma için 1 aylık süre talebini 'çok uzun' olarak değerlendirdi. Trump, "Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili Suudilerden duyduklarımdan tatmin olmadım" dedi


FATİH ULAŞ