Son dakika: İşte Cemal Kaşıkçı’nın son görüntüleri

Son dakika haberi... Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı ile Hatice Cengiz’in 28 Eylül Cuma günü Fatih Belediye Başkanlığı Evlendirme Dairesi’ndeki görüntüleri A Haber’de yayımlandı. Son dakika yayınlanan görüntülerde ayrıca Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim günü 04.06'da Atatürk Havalimanı'na Londra uçağı ile geldiği, pasaport kontrolden geçiş yaptığı görülüyor. Kaşıkçı'yı öldürmeye gelen infaz timinin ise 03.38'de Riyad'dan özel jet ile geldiği 04.00 ila 04.30 aralığında Atatürk Havalimanı'nda işlem yaptırdıkları anlaşıldı. Yani Kaşıkçı katilleri ile Türkiye'ye aynı anlarda girdi ve Atatürk Havalimanı'nda kısa süre beraber bulundu.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2018, 22:00
Son dakika: İşte  Cemal Kaşıkçı’nın son görüntüleri

İÇİNDEKİLER

A Haber'de Canan Barlasla Gündem programında yayınlanan kamera görüntülerine bakıldığında Cemal Kaşıkçı ile Hatice Cengiz, 28 Eylül Cuma günü Fatih Belediye Başkanlığı binasına el ele tutuşarak saat 09.20'de giriş yapıyor.

Yine giriş katta yer alan Fatih Belediye Başkanlığı Evlendirme Dairesi kapısından numara alan Hatice Cengiz ile Cemal Kaşıkçı, 09.23'te evlendirme dairesinden bilgi alacakları görevlinin bulunduğu masaya oturuyor.



Görevli memurun yönlendirmesi sonucu Hatice Cengiz, evlendirme işlemleri belgelerinin yazılı olduğu belgeyi ayağa kalkarak alıyor. Cemal Kaşıkçı ve nişanlısı saat 09.24'te görevli memurdan bilgi alıyor, belgede yazılanları okuyor.

Hatice Cengiz, saat 09.25'te cüzdanından bir belgeyi çıkarıp görevli memura gösteriyor. Görüntülere göre kendi aralarında belge hakkında konuşuyor.
Çift, görevli memurdan bilgi aldıktan sonra saat 09.28'te Fatih Belediye Başkanlığı Evlendirme Dairesi'nden çıkıp binanın girişinde bir süre sohbet ediyor.

İddiaya göre Cemal Kaşıkçı ile birlikte nişanlısı bu sohbette Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gitme kararı alıyor. Görüntülerde Fatih Belediye Başkanlığı binasından çıkış saatlerinin ise 09.32 suları olduğu görülüyor.



A Haber'in yayınladığı görüntülerde ayrıca Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim günü 04.06'da Atatürk Havalimanı'na Londra uçağı ile geldiği, pasaport kontrolden geçiş yaptığı görülüyor. Kaşıkçı'yı öldürmeye gelen infaz timinin ise 03.38'de Riyad'dan özel jet ile geldiği 04.00 ila 04.30 aralığında Atatürk Havalimanı'nda işlem yaptırdıkları anlaşıldı. Yani Kaşıkçı katilleri ile Türkiye'ye aynı anlarda girdi ve Atatürk Havalimanı'nda kısa süre beraber bulundu.