CHP'li Kartal Belediyesi'nden skandal asfalt çalışması

Borç batağında olan CHP'li Kartal Belediyesi, skandal bir asfalt çalışmasına imza attı. Kartal'ın en işlek caddelerinden biri olan Atalar Caddesi'ne geçtiğimiz yıl parke taşı döşeyen belediye, aradan geçen bir yılın ardından bu kez döşediği parke taşının üzerine asfalt döktü.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2018, 21:38
CHP’li Kartal Belediyesi’nden skandal asfalt çalışması

İÇİNDEKİLER


Kartal Belediyesi, maddi değeri çok yüksek olan ve aynı zamanda estetik görüntüsü olan Arnavut taşlarının üzerini asfaltla kapattı. Belediye Başkanı Altınok Öz, kendi ekibi başkan yardımcısı ve birim müdürü tarafından uyarılmasına rağmen, asfalt yapılsın talimatı verdiği iddia ediliyor!



Bir başka önemli iddia ise Başkan Altınok Öz, 2019 yerel seçimlerde aday olmayacağı ve giderayak kendi adamlarına para kazandırmanın yollarında olduğu konuşuluyor.

CHP'li Kartal Belediyesi, herhangi bir açıklama ve gerekçe göstermeden alt yapı standartlarının dışında Atalar Caddesi üzerinde bulunan Arnavut taşlarına atılan balık sırtı asfalt, daha sonra balina sırtına çevrilecek.



Bu gelişmeye yoğun tepki gösteren Kartallı vatandaşlar, belediye birimlerinden aldıkları bilgiye göre çok ciddi kamu zararı olduğu ve ilçe belediyelerin bağlı bulunduğu yetkililerin bu asfaltın sökülmesi yönünde talimat vermesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Asfalt yapılırken vatandaşlarla belediye görevlileri arasında tartışma çıktığı ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e büyük tepki gösterdikleri söyleniyor. Vatandaşlar ayrıca belediyenin Arnavut taşlarının üzerine asfalt dökerek yaptığı asfalt çalışması vatandaşların Sosyal Medya üzerinden de yoğun tepki gösterdi.

Arnavut taşlarının rahatlıkla onarılabileceğini belirten vatandaşlar, gereksiz bir şekilde taşların üzerinin asfaltlanmasına bir anlam veremediklerini, ülkenin bulunduğu ekonomik şartlarda ithal edilen petrol ürünlerinin bu şekilde verimsiz kullanılmasının ise oldukça sorumsuz bir davranış olduğunu belirtiyorlar…

BAŞARISIZLIK ÖRNEĞİ
Belediyeler borç batağındayken, birçok CHP belediyesi maaşları ödeyemezken yapılan bu savurganlık ve iş bilmezlik tam bir başarısızlık örneği olarak gösterildi.



BELEDİYE BAŞKANI BÖYLE SAVUNDU
Yapılan işlemi savunan CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz "Bu işlem Atalar caddesindeki esnafın ve kadınların talebi üzerine yapıldı" dedi.

TOPUKLU AYAKKABI BAHANESİ
Kadınların topuklu ayakkabılarla bu yolda yürüyemediğini ve taşların oynadığını belirten Başkan Öz, yoldan geçen araçların taşları fırlatarak esnafa zarar verdiğini iddia etti. Başkan Öz, "Belediye olarak esnaf ve Kartal'da yaşayan kadınlarımızın bu taleplerine karşılık verip parke taşın üzerine asfalt döktük" diyerek bu işlemi savundu.