Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 20 Ekim ehliyet sınavı sonuç tarihi...

Ehliyet sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 18 yaşını doldurmuş bireylerin katılım sağlayabileceği ehliet sınavları MEB tarafından gerçekleştiriliyor. Ehliyet alabilmek hayali ile hazırlık içinde olan adaylar, saat 14.00'de sınava katlacak. 50 sorudan oluşacak sınavda adaylara cevaplamarları için 120 dakika verilecek. Peki, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklancak? İşte 20 Ekim ehliyet sınavı ile ilgili tüm detaylar...

Giriş Tarihi 20 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2018, 12:19
Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 20 Ekim ehliyet sınavı sonuç tarihi...

İÇİNDEKİLER

Ehliyet sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavları için adaylar hazırlık içinde. Bugün gerçekleştirilecek ehliyet sınavına katılacak adaylar heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi bekleyecek. İlk yardımdan 12, trafikten 23, motordan 9, trafik adabından 6 olmak üzere toplam 50 sorudan oluşan sınav 120 dakika sürecek. Peki, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (20 EKİM)

Ehliyet sınavı saat 14.00'da başlayacak. Sınava katılacak adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, 20 Ekim ehliyet sınav sonuçları 01 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar MEB'in resmi internet adresi üzerinden erişime açılacak.

2018'İN SON EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

MTSKS-5 sınavı 2018'in son sınavı olacak. Ehliyet sınavı için sınav yatırma ücretleri 13-29 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav 22 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da yapılacak. Sonuçlar ise 3 Ocak 2019 Perşembe günü açıklanacak.

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI KAÇ?

Yazılı sınavda baraj puanı 70 puandır. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınav; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 sorudan oluştu. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.
e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.