Başkan Erdoğan'dan Moldova'ya dost uyarısı

Başkan Erdoğan, Moldova’ya gitti. FETÖ ile mücadelede destek beklediklerini belirtti. “Bu örgüt Moldova’ya da sızmaya çalışabilir. Dost dosta başına gelenleri anlatacak ki aynı yanlış orada da yapılmasın” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2018 Güncelleme 18 Ekim 2018, 03:18
Başkan Erdoğan’dan Moldova’ya dost uyarısı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 19 yıl sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde Moldova'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ve eşi Galina Dodon Kişinev Uluslar arası Havalimanı'nda karşıladı.

HAKLI MÜCADELE
Erdoğan ve Dodon, 2009'da Moldova'daki darbe girişimi nedeniyle zarar gören, daha sonra Erdoğan'ın talimatıyla TİKA tarafından restore edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüşme gerçekleştirdi. İki mevkidaş, daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, özetle şöyle dedi: "Özellikle FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi gereken desteği tereddütsüz bir şekilde gösterebilmesidir. Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri Türkiye- Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum. Bu terör örgütü aynı çalışmalarını şu anda Moldova'da yapmak suretiyle devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir. Dost dosta bu tür başına gelenleri anlatacak ki aynı yanlış orada da yapılmasın."



ESENBOĞA KABULÜ
Başkan Erdoğan Moldova ziyareti öncesi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu havalimanında kabul etti. Trump'a Münbiç mesajı gönderdi. PKK/YPG terör örgütünün Münbiç'ten temizlenmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, "Eğer yapamazsanız biz teröristleri temizleriz" dedi.


HASAN AY