Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya Başbakanı Dancila ile ortak açıklama yaptı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Dancila ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan, "Romanya'nın 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmayacağız" dedi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 15 Ekim 2018, 22:39
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya Başbakanı Dancila ile ortak açıklama yaptı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

İçinde bulunduğumuz 2018 yılında Türkiye İle Romanya arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 140. yıldönümü. İlişkilerimiz 2011 yılından bu yana stratejik ortaklık düzeyindedir. Ülkelerimiz arasındaki dostluk yüzyıllar boyunca toplumlarımız arasındaki ilişkilerin ve kültürel alışverişin bir sonucudur.

Başbakan sayın Dancila ile başta ekonomi, güvenlik ve terörle mücadele olmak üzere pek çok başlıkta ikili bir görüşmeyi gerçekleştirdik.

Önümüzdeki dönemde işbirliğimizi daha da geliştirmek için neler yapılabileceğini ele aldık. Romanya ile yakın ilişkilerimizin en önemli sütununu güvenlik işbirliğimiz teşkil ediyor. Romen makamlarının ülkemiz aleyhine faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı bugüne kadar sürdürdükleri işbirliğinin devam etmesini özellikle bekliyoruz. Romanya'nın 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmayacağız.

Romanya'da FETÖ iltisaklı kişi ve kuruluşlara karşı gerekli adımların atılması için Romen makamları ile temaslarımızı sürdürüyoruz. İlişkilerimizin önemli bir boyutunu ise şüphesiz ekonomik ve ticari ilişkiler oluşturmaktadır. 2017 yılında yaklaşık 6 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmimizin mevcut veriler ışığında bu yıl daha da artacağını öngörüyoruz ve ikili yapmış olduğumuz görüşmede de bu hedefin 10 milyar dolara çıkarılması bizim anlaştığımız şu anda bir karardır. İnanıyorum ki taraflar tüm bakanlıklar atacağımız adımlarla bunu başaracağız.

ROMANYA BAŞKANANI DANCILA​
Romanya Başbakanı Danlica'nın açıklamaları şöyle:

1918 yılı Romanya için önemli bir yıl. Bu günkü diyaloğumuz çok faydalı oldu. Türkiye ile Romanya arasındaki iş birliği yüksek seviyede bulunmaktadır. Devamlı bir diyaloğumuz var. Ticari ilişkilerimiz devamlı artıyor. Türkiye'nin özellikle göçmen konusundaki çabalarını takdirle karşılıyoruz.