Konsoloslukta Cemal Kaşıkçı provası

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’ndan çıkan gizemli araçla ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Olaydan bir gün önce aracın konsolosluk rezidansı garajına sığıp sığmadığının provasının yapıldığı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2018 Güncelleme 15 Ekim 2018, 03:42
Konsoloslukta Cemal Kaşıkçı provası

İÇİNDEKİLER

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim günü ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'na 13:14 sularında girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim günü Başkonsolosluğa girişinin ardından saat 15:07'de 34 CC 1865 plakalı Mercedes Vito marka bir siyah minibüs 500 metre mesafedeki Başkonsolosluk rezidansına gitmiş, 15:11'de de rezidansın kapalı otoparkına girmişti. Bu esrarengiz konsolosluk aracını kameralardan takip eden güvenlik güçleri ilginç bir bulguya ulaştı.

28 KİŞİ İÇİN SORGU
Aynı aracın bir gün önce Başkonsolos Muhammed el Uteybi'nin rezidansına gelip kapalı otoparka sığıp sığmadığı konusunda prova yaptığı belirlendi. Bu ayrıntı Cemal Kaşıkçı'yı kaybeden Suudi yetkililerin bir gün öncesinden tüm ayrıntıları çalıştığını ortaya koydu. Söz konusu şüpheli araç olay günü Başkonsolosluk rezidansına girdikten sonra yaklaşık üç gün burada kalmıştı. Başkonsolosluk'ta çalışan 28 kişi Türk görevlileri ise izne çıkarılmıştı. Bu 28 kişinin ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.



KINAMAK YETMEZ
Cemal Kaşıkçı'nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz, Washington Post'tan sonra New York Times için de bir makale kaleme aldı. Cengiz, makalede, "Cemal'i kaybettiysek sadece kınamak yetmez. Onu bizden alanlar, siyasi konumlarına bakılmaksızın sorumlu tutulmalı ve hukuki çerçevede cezalandırılmalıdır" çağrısında bulundu

SUUD BORSASI ÇAKILDI
Suudi Arabistan Borsası, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Gazeteci Kaşıkçı'nın kayboluşunun ardında Suudiler varsa çok ağır cezalar uygularız" açıklamasıyla yüzde 7 değer kaybetti. Bölgenin en büyük petrokimya ürünleri üreticisi Saudi Basic Industries'in hisseleri ise yüzde 8'e yakın geriledi.

TRUMP'A KARŞILIK VERİRİZ
Suudi Arabistan, Trump'un kayıp Suudi gazeteci Kaşıkçı konusunda atacağı adımlara aynı şekilde cevap verileceğini açıkladı. "Trump'ın tehditlerini reddediyoruz" dedi.



MÜGE ANLI ÇOK İLGİLİ
Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili bir açıklama da bazı cinayetleri çözmesiyle adından söz ettiren Müge Anlı'dan geldi. Anlı Kaşıkçı olayıyla ilgili şunları söyledi: "Kaşıkçı'nın olayının nasıl olduğunu çok merak ediyorum. Keşke işleyebilsem programda. Ama şu an emniyet çok büyük bir titizlikle üzerinde duruyor. Emniyet çözecektir ama beni de enterese etti o konu. Ne yalan söyleyeyim çok heyecanlıyım. Sonucunu hep beraber göreceğiz."


NAZİF KARAMAN​