Cemal Kaşıkçı olayında gizemli İngiliz

Salı günü konsoloslukta bütün randevular iptal edilmişti. Ancak Cemal Kaşıkçı’dan önce içeriye bir İngiliz vatandaşı girdi. Kaşıkçı gibi ondan da bir daha haber alınamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2018 Güncelleme 14 Ekim 2018, 09:24
Cemal Kaşıkçı olayında gizemli İngiliz

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'ın en önemli gazetecilerinden Cemal Kaşıkçı 2 Ekim Salı ülkesinin İstanbul'daki Başkonsolosluğu'na girdi ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Hakkında onlarca iddianın ortaya atıldığı isim hakkında TAKVİM önemli bilgilere ulaştı. Buna göre cuma günü Cemal Kaşıkçı konsolosluğa gidip kendisine evlilik belgesi için Salı gününe randevu verildikten sonra önemli gelişmeler yaşandı.

İddialara göre bu tarihten sonra binadaki birçok kilit değiştirildi. Daha da önemlisi Salı günü için verilen toplam 23 randevu iptal edildi. Aynı gün konsoloslukta çalışan 28 Türk görevli de evlerine gönderildi. 2 Ekim Salı sabahı saat ise saat 11:00'de İngiltere'de yaşayan ve İngiliz pasaportu taşıyan bir Suudi vatandaşı, konsolosluğa girdi. Ardından saat Kaşıkçı geldi. Kaşıkçı'nın geldiği saatte konsoloslukta özel görevliler ve gizemli adam dışında hiç kimse yoktu. Suudi gazeteci sorgu odasına alındı. Kimliğine ulaşılamayan İngiliz'in de ortadan kaybolduğu öğrenildi.

ARAMCO HAYAL OLACAK
Suudi gazetecinin kaybolmasının ardından birçok ABD medya kuruluşu Riyad'daki Future Investment Initiative adlı konferanstan çekildiğini açıkladı. Suudi Petrol Şirketi Aramco'nun halka arzının iptal olabileceği de belirtildi.



TAKVİM'in dile getirdiği Cemal Kaşıkçı'nın dijital saat haberi ise tüm dünyada yankı buldu. Habere göre Kaşıkçı'nın elektronik saatini telefonu ile senkronize ederek ses kayıt tuşuna basıp konsolosluğa girdiği ve burada yaşadıklarını kaydettiği belirlendi. İddiaya göre yaşanan her ayrıntının ses kaydı saat tarafından hafızaya alınarak dışarıda nişanlısı Hatice Cengiz'in elindeki Kaşıkçı'nın telefonuna ve depolama alanı iCloud'a aktarıldı.