Malcolm X'in ismi Başkent'te yaşatılacak! Malcolm X kimdir?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, ABD’li Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in adının, Ankara Çukurambar’da inşa edilen yeni ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu 1478. Cadde’ye verilmesine karar verildi.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2018, 12:40
Malcolm X’in ismi Başkent’te yaşatılacak! Malcolm X kimdir?

İÇİNDEKİLER

Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında yapılan meclis toplantısında, kent gündemine ilişkin bir çok konunun yanı sıra Çankaya'daki bir caddeye "Malcolm X Caddesi" adının verilmesi de görüşüldü.

Toplantıda gündeme gelen Başkanlık yazısında, "Çankaya ilçesi Çukurambar Mahallesi'nde bulunan 1478. Cadde isminin Malcolm X Caddesi olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu" oy birliğiyle kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; "İsmini Ankara'da yaşatacağız" dediği ABD'li Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X'in adı, Çukurambar'da inşa edilen yeni ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu 1478. Cadde'de yaşatılacak.

MALCOLM X KİMDİR?

Malcolm X, 19 Mayıs 1925'te Nebraska eyaletinin Omaha şehrinde dünyaya gelmiştir. Asıl adı Malcolm Little'dır. Daha sonra Müslüman olduktan sonra adı Malik El Şahbaz olmuştur. ABD tarihine damga vuran isimlerden biri olan Malcolm X, ülkedeki azınlıkların eşitlik mücadelesinin sembol isimlerinden biri… Malcolm X'in Harlem'de yaptığı bir konuşma sırasında 21 Şubat 1965'te uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.