Cemal Kaşıkçı'ya askeri harekat | 15 kişilik suikast timi Prens’in takımı çıktı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim’de S. Arabistan konsolosluğunda sırra kadem bastı. Aynı gün iki jetle İstanbul’a gelen 15 kişilik timde Kraliyet muhafızlarının yer aldığı ortaya çıktı. Tim lideri olduğu belirtilen Albay Mansur, Kraliyet Nişanı almıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2018 Güncelleme 11 Ekim 2018, 05:01
Cemal Kaşıkçı’ya askeri harekat | 15 kişilik suikast timi Prens’in takımı çıktı

İÇİNDEKİLER

2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla (60) ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Olay günü 2 jetle İstanbul'a gelen 15 kişilik timde yer alan isimler, şok etti. Bunlardan biri Suudi Arabistan Emniyet Genel Müdürlüğü Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Salah Muhammed Al-Tubaigy'di. Al-Tubaigy'in delilleri temizlemek için görevlendirildiği iddia edildi.

SELMAN SEÇMİŞTİ
Ekipte ayrıca Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri için çalışan Saad Al Qahtani, Mohammad Saad Al Zahrani, Thaar Ghaleb T. Alharbi, Waleed Abdullah M. Al-Shehri ve Hassan S. Alarifi de vardı. Alarifi'nin Suudi Arabistan Özel Kuvvetleri'nde görev yapan bir subay olduğu ifade edildi. Bir diğer ekip üyesi olan Mansur Othman M. Abahüseyin de silahlı kuvvetlerde görevliydi. Timde yer alan Thaar Ghaleb T. Alharbi ile Hassan S. Alarifi'nin geçtiğimiz yıl Cidde'de Kraliyet Sarayı'na DEAŞ saldırısını püskürttüğü için Veliaht Prens Selman tarafından ödüllendirildiği öğrenildi. Tim lideri olduğu belirtilen Albay Mansur'un yurt dışında çok sayıda operasyona katıldığı iddia edildi. Başarısı nedeniyle Albay Mansur'un Kraliyet Nişanı aldığı iddia edildi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Özel timin İstanbul'a 4 ayrı grup halinde geldiği ortaya çıktı. Albay Mansur, Alarifi ve Prens Salman'ın yakın koruması olan Muhammed Saad H. Alzahrani'nin tarifeli uçakla saat 16:30 sıralarında İstanbul'a geldiği, 21: 45'te özel jete binmek için pasaporttan çıkış yaptığı belirlendi. Yine Albostani, Altaibi ve Alhawsawi'nin saat 01:43'te tarifeli başka bir uçakla gelip özel jete binmek üzere 20:30'da çıkış yaptığı belirlendi. Ekipteki diğer görevlilerin bir bölümünün de jetlerle İstanbul'a geldiği, 2 Ekim gecesi, bazılarının jetlerle, bazılarının da tarifeli uçaklarla İstanbul'dan ayrıldığı kaydedildi. Bu VIP timin dikkat çekmemek için 4 grup halinde İstanbul'a gelmiş olabileceği belirtildi.

Washington Post gazetesin ilginç bir haber servis etti. Söz konusu habere göre Suudiler'in Kaşıkçı'yı kaçırmak için yaptıkları plan ABD istihbaratının dinlemesine takılmıştı.

SONUNA KADAR GİDECEĞİZ
ABD Başkanı Trump, "Bu konuda Türkiye ile yakın çalışıyoruz. Çok önemli bir mesele, sonuna kadar gideceğiz. Kaşıkçı'nın nişanlısı ile görüştük ve onu ABD'ye davet ettik" dedi.

SIRRI SAAT ÇÖZECEK
Cemal ​Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından İngiliz haber ajansı Reuters, önemli bir iddia ortaya attı. Suudi gazetecinin nişanlısı Hatice Cengiz'e bıraktığı cep telefonuna bağlı olan bir Apple watch saat taşıdığı açıklandı. Akıbeti konusunda bu saatten gelen verilerin önemli ipuçları verebileceği vurgulandı.

YAŞIYOR OLABİLİR
Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, "Yaşadığına dair ümidim var. Kesin açıklamayı bekliyorum" dedi.




Naif Hassan S. Alarifi Suudi Özel Kuvvetler'de subay



Mansur Othman M. Abahüseyin Albay




Meshal Saad M. Albostani Kraliyet Suudi Hava Kuvvetleri'nde teğmen. Lousville'de okudu



Mustafa Muhammed M. Almadani Genel Müdür



Waleed Abdullah M. Al Shehri Prens tarafından terfi ettirilen bir hava kuvvetleri personeli



Dr. Salah Muhammed Al-Tubaigy Adli Tıp Kurumu Başkanı



Teğmen Thar Ghaleb T. Alharbi Muhammed Bin Salman'ın (MSB) geçen yıl Ekim'de saldırıya uğrayan sarayına atandı


KENAN KIRAN