Temelimiz sağlam

Başkan Erdoğan, Macaristan’da önemli mesajlar verdi: “Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların hedefi ülkemize milli menfaatleri ile çelişen kararları kabul ettirme gayretleridir. Türk ekonomisini kimse çökertemeyecek... Zira Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2018 Güncelleme 10 Ekim 2018, 02:18
Temelimiz sağlam

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan temaslarının son gününde Macaristan-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

KARARLI VE DAYANIKLIYIZ
"Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ve manipülatif saldırılar yaşandığını biliyorsunuz. Bu saldırıların hedefi ülkemize başta terörle mücadele olmak üzere bekasını ilgilendiren hususlarda milli menfaatleri ile çelişen kararları kabul ettirme gayretleridir. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta kendi güvenliğini sağlamak için attığı adımlar belli çevrelere rahatsızlık vermiştir. Biz ülkemizin ekonomik bağımsızlığını ve milli güvenliğini korumakta sonuna kadar kararlıyız. Zira şu gerçeği de çok iyi biliyoruz. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır. Türk ekonomisi ve bankacılık sistemini kimse çökertemeyecektir. Zira şoklara dayanıklıdır..." Macaristan Başbakanı Victor Orban ise "Türkiye'nin çok güçlü bir lideri var, sağlam bir hükümet var" dedi.

AVRUPA'YA GÜL BABA MESAJI
Erdoğan ve Orban, TİKA tarafından restore edilen Gül Baba Türbesi ile Gül Baba Müzesi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, "Dini, etnik ve kültürel farklılıkları kaşıyarak insanları birbirine düşürmeye çalışanlara inat biz, Gül Baba'nın kutlu mirasına karşı çıkarak dayanışmanın dilini konuşacağız. Yaklaşık 500 yıl önce Gül Baba'nın yaptığı gibi bu topraklara husumet tohumları yerine sevgi tohumları ekeceğiz." dedi.

HASAN AY