Cemal Kaşıkçı adım adım tuzağa çekilmiş

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na evrak işlemleri için girdikten sonra bir daha dışarı çıkmayan ve öldürüldüğü şüphesiyle soruşturma başlatılan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudiler tarafından adım adım tuzağa çekildiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2018, 07:24
Cemal Kaşıkçı adım adım tuzağa çekilmiş

İÇİNDEKİLER

Dünya 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını konuşmayı sürdürürken Kaşıkçı olayıyla ilgili yeni gelişmeler de yaşanıyor.

2 EKİMDE BAŞKONSOLOSLUKTA NE OLDU?
Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa gittiği gün olan 2 Ekim'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda adeta "ohal" olduğu iddia edildi.

İddialara göre 2 Ekim Salı günü başkonsolosluk binasında çalışan 28 Türk'e, diplomatik toplantı olduğu gerekçesiyle izin verildi. 4 Ekim'de ise binada çalışanların üzerine ses ve görüntü kaydeden kameralar takıldı. Böylelikle başkonsoloslukta çalışan herkes adım adım izlenmeye başlandı. Öte yandan başkonsoloslukta içerisinde yer alan bazı binaların kapı kilitlerinin geçtiğimiz hafta değiştirildiği de öne sürüldü.

İSTANBUL'DAKİ BAŞKONSOLOSLUĞA PLANLI ŞEKİLDE GÖNDERİLMİŞ
İsminin açıklanmasını istemeyen Kaşıkçı'nın başka bir arkadaşı ise, gazetecinin, Washington'da yaşarken de kendisini güvende hissetmediğini ve korku içinde olduğunu söyledi. Bu arkadaşı, Kaşıkçı'nın Washington'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne girerken de çıkarken de, akıbeti hakkında bilgi vermek ve durumunu güvence altına almak için arkadaşlarına mesaj attığını bildirdi.

Kaşıkçı'nın Türk nişanlısı ile evlenebilmesi için ilk karısından boşanma belgelerine ihtiyacı olduğunu hatırlatan NBC, gazetecinin arkadaşlarına göre bu belgeleri almak için gittiği Washington'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden, Türkiye'deki Suudi Arabistan başkonsolosluğuna yönlendirildi.

Yine bir arkadaşı, İstanbul'a yönlendirilen Kaşıkçı'nın bir tuzağa çekildiği yolunda nişanlısının da endişe duyduğunu kaydetti.