Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili yeni iddia: Ölmedi jetle kaçırıldı

2 Ekim Salı günü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolan ve öldürüldüğü belirtilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili yeni iddialar araştırılıyor. Kaşıkçı'nın, başka gizli servis elemanlarının da yardımıyla Suudi istihbaratçılarca başkonsolosluktan çıkarıldığı ve kaçırıldığı ihtimalinin güçlük kazandığını belirtti.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2018, 03:20
Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili yeni iddia: Ölmedi jetle kaçırıldı

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti ile ilgili soruşturma tüm detaylarıyla araştırılıyor. İşte yeni detaylar:

Kaşıkçı başkonsolosluğa girdikten 2.5 saat sonra başkonsolosluktan peş peşe 6 araç çıktı. Araçlarda, 15 Suudi yetkili ve istihbaratçı vardı. Siyah renkli, camları filmli Mercedes Vito ve başka bir araç, konsolosluğa 200 metre mesafedeki Meşeli Sokak'ta bulunan Başkonsolos Muhammed El Katibi'nin konutuna gitti, burada 4 saat kaldı.



İstanbul Polisi, Kaşıkçı'nın siyah Vito'da olduğunu değerlendiriyor. Emniyet kaynakları, Kaşıkçı'nın, başka gizli servis elemanlarının da yardımıyla Suudi istihbaratçılarca başkonsolosluktan çıkarıldığı ve kaçırıldığı ihtimalinin güçlük kazandığını belirtti. Araçlar D-100 karayoluna hareket etti. Güzergâhtaki EDS, KGYS, güvenlik kamerası ve Plaka Tanıma Sistemi kayıtları didik didik inceleniyor. Kaşıkçı'nın Atatürk Havalimanı'nda bekleyen 2 jetten biriyle götürüldüğü değerlendiriliyor.


SABAH