Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili konuşan Başkonsolos: Kameralarımız o saatte kayıt yapmamış

Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürüldüğü iddia edildi. Başkonsolos, binadaki kameraların kayıtta olmadığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2018 Güncelleme 08 Ekim 2018, 02:33
Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili konuşan Başkonsolos: Kameralarımız o saatte kayıt yapmamış

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittikten sonra sırra kadem basan Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü öne sürülmüştü. Emnietin tespitlerine göre; Cemal Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girdiği 2 Ekim Salı günü iki uçakla İstanbul'a gelen ve bir kısmı Suudi Arabistan yetkilisi olan 15 kişinin de başkonsoloslukta bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere geri döndükleri saptandı.

ALTI ARABA PEŞ PEŞE ÇIKTI
İddialara göre Kaşıkçı başkonsolosluk binasına giriş yaptıktan yaklaşık iki saat sonra başkonsolosluktan altı araç peş peşe çıkış yaptı. Başkonsolosluk çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen İstanbul Polisi üzerinde siyah renkli ve film camlı bir araç şüphe uyandırdı. Soruşturma kapsamında incelemelerini sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü o arabanın izini sürmeye başladı.



REUTERS muhabiri, konsolosluk binasına girerek 6 kattaki tüm odaları gezdi. Ancak Kaşıkçı'nın giriş çıkış görüntülerini sorduğunda İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin "Kameralarımız o saatler arasında çalışmadığı için kayıt yapmamış" cevabını aldı.



PARÇALADILAR

Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Kaşıkçı hakkında kan dondurucu iddialarda bulundu: Cemal Kaşıkçı vahşice öldürüldü. Buraya gelen 15 kişi Cemal beyi bayıltıp, parçalara bölüp, herkes bir parçasını alıp gidiyorlar. Umarım böyle bir şey olmamıştır.

FAİLİ MEÇHUL KALMAYACAK
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay Kaşıkçı'nın kaçırılma olayıyla ilgili konuştu: Cemal Kaşıkçı, Salı günü saat 13.00'te konsoloslukta. O saatte 2 uçak dolusu insan geliyor. Belli ki 13.00 ile 16.40 arasında bir şey yapılmış. Kesin bilgiler var faili meçhul olmayacak.


EMİR SOMER-MUSTAFA KAYA-KENAN KIRAN