Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında flaş açıklama 'Öldürüldü'

Türk-Arap Medyası Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, "Kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı öldürüldü." dedi.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2018, 14:16
Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında flaş açıklama ’Öldürüldü’

İÇİNDEKİLER

Türk-Arap Medyası Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, "Kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı öldürüldü." dedi. Turan Kışlakçı'nın bu iddiası ortalığı karıştırdı.

Flaş haberi doğrulayan açıklama A Haber canlı yayında geldi.

Türk-Arap Medyası Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, "Öldürüldüğüne dair kanıtlar var. Biz Cemal Kaşıkçı'nın içeride misafirhanede olduğunu daha sonrada çıkarıldığını düşünüyorduk. Ancak öldürüldüğünü birkaç yerden teyit ettik. Detaylar açıklanacak" dedi.

'HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN'

Günlerdir gazeteci arkadaşının akıbetini araştıran gazeteci Turan Kışlakçı bugün yaptığı açıklamada "Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Biz içeride misafirhanede olduğunu sonrasında da çıkarıldığını düşünüyorduk. Ancak birkaç yerden teyit ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Hepimizin başı sağ olsun. Biz gıyabi cenaze namazı için hazırlanıyoruz. Bundan sonra dünya vicdanı ve Suudi Arabistan karşı karşıya gelecek." dedi.

EMNİYETTEN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik işlemleri için 2 Ekim Salı saat 13.12'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden Cemal Kaşıkçı'nın (Jamal Ahmid H. Khashoggi) Başkonsolosluktan çıkmadığı tespit edildi.

Ayrıca bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının, 2 uçakla İstanbul'a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri belirlendi.

Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bu çerçevede yürütüyor.

Kaşıkçı'nın Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre zarfında Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.