Yeni Akit yazarı Kenan Alpay'dan Turkuvaz Medya Grubu'na çirkin saldırı

Uzun süredir çeşitli bahanelerle Turkuvaz Medya Grubu’nu hedef alan Yeni Akit gazetesi yazarı Kenan Alpay, bu kez de McKinsey danışmanlık firmasıyla ilgili tartışmalar üzerinden saldırıya geçti.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2018, 00:39
Yeni Akit yazarı Kenan Alpay’dan Turkuvaz Medya Grubu’na çirkin saldırı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün AK Parti'nin Ankara Kızılcahamam kampında yaptığı açıklamayla "McKinsey tartışmasına","Fikri danışmanlık da almayacağız" diyerek nokta koymasına rağmen, özellikle Yeni Akit gazetesi yazarı Kenan Alpay, konuyu saptırarak bir kez daha Turkuvaz Medya Grubu ve yazarlarını hedef aldı. Yeni Akit gazetesinin internet sitesinde "Kenan Alpay'dan Salih Tuna'ya 'McKinsey' tepkisi!" başlığıyla yayınlanan haberde, "Başkan Erdoğan'ın McKinsey açıklamalarında bulunmasının ardından bazı yazarların yapıcı eleştiriler karşısında 'ihanet' yaftasını vurmasına Kenan Alpay'dan eleştiri geldi." denildi.

KENAN ALPAY'DAN SABAH YAZARINA ÇİRKİN HAKARET
Yeni Akit gazetesinin internet sitesinde, Kenan Alpay'ın sosyal medyadaki bir paylaşımı üzerinden Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna'ya çirkince iftira atılıp hakaretlerine yer verildi. Her fırsatta sinsice Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kirli algı operasyonu yapan ve Turkuvaz Medya Grubu'na Yeni Akit'teki köşesinden saldıran Kenan Alpay, bu kez de Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna'ya pespaye bir üslupla iftira ve hakaretlerini sıraladı.

ŞER ODAKLARIYLA AYNI ALGI OPERASYONU
CHP, sol ve FETÖ bağlantılı algı operatörleri tarafından çarpıtılan McKinsey firmasıyla danışmanlık konusu, Yeni Akit yazarı Kenan Alpay için de Turkuvaz Medya Grubu'na saldırmak için bahane oldu. Salih Tuna'nın Sabah gazetesinde 29 Eylül günü yayımlanan "Türk ekonomisi McKinsey'e mi emanet edildi?" başlıklı yazısını tamamen çarpıtarak, McKinsey eleştirisi yapanlara "hain" yaftası yapıştırdığı iftirasını atan Kenan Alpay, Tuna'nın dikkat çektiği McKinsey üzerinden yürütülen algı operasyonunun tam da parçası oldu.

Tuna yazısında, "Malum algı operatörleri hiç sektirmeden faaliyete geçtiler! 'Türk ekonomisi McKinsey'e emanet' demekle yetinmediler; 'Türk ekonomisi 'üst akla' teslim' şeklinde akılları sıra dalgalarını da geçtiler. Bu algı operatörleri, Türkiye'deki bankaların ve büyük holdinglerin hemen hepsinin McKinsey, Boston Consulting Group (BCG) gibi danışmanlık şirketlerinden hizmet aldıklarını bilmiyorlar mı? Şimdiye değin içlerinden biri çıkıp da, falan holding ya da banka McKinsey'e teslim edildi dedi mi?" diyerek yürütülen kirli algı operasyonuna dikkat çekmişti. Sabah gazetesi yazarı Tuna, "Uzun lafın kısası, içiniz rahat olsun. Ekonomi direksiyonu kimseye teslim edilmedi, ehliyet ve liyakat sahibi 'yerli ve milli' ellerde. Hem de hiçbir zaman olmadığı kadar." diyerek de CHP merkezli yürütülen kampanyayı boşa çıkarmıştı.

SABAH GAZETESİ YAZARLARI SİSTEMATİK BİÇİMDE HEDEFİNDE
Yeni Akit yazarı Salih Tuna dışında dışında sistematik biçimde Sabah gazetesi yazarlarını da hedef alıyor. Yazılarında Sabah gazetesine "şebbiha" diyecek kadar çirkinleşen Alpay, Hz. Peygamberimizi bile bağlayıcı bulmayacak şekilde sapkın görüşleri dahi savunuyor. Yeni Akit gazetesindeki 5 Mayıs 2017 tarihli köşesinde "İslamcılık, Resul-Nebi dahi olsa kişi veya iktidar merkezli bir mücadele değildir" diyerek Hz. Peygamberi bile bağlayıcı bulmadığını savunacak kadar ileri giden Kenan Alpay'ın Sabah gazetesi yazarları Hilal Kaplan ve Melih Altınok'a da çirkin ithamlarla saldırdığı biliniyor.

YENİ AKİT GAZETESİ NEDEN GÖZ YUMUYOR?
Turkuvaz Medya Grubu'nu Yeni Akit'teki köşesi başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından da sürekli olarak hedef alan Kenan Alpay'ın, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra FETÖ'ye karşı yürütülen operasyonları da algı operasyonuna malzeme yaptığı biliniyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütü ilan ettiği FETÖ'yü de Akit TV'deki programında açık şekilde öven programlar yaptığı bilinen Kenan Alpay, üstü örtülü olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı da bir yıpratma kampanyası yürütüyor. Alpay, hakkında yakalama kararı olan FETÖ'cüleri bile "onlar örgütün tabanı, onlar masum" diye aklamaya çalıştığı da göze çarpıyor. FETÖ soruşturmaları dışında CHP, FETÖ, HDP ve PKK gibi terör örgütlerinin lokomotifine binerek, yürütülen algı operasyonlarına her fırsatta hizmet eden Kenan Alpay'ın Turkuvaz Medya Grubu'na yönelik anlaşılmaz kini dikkat çekiyor.

Türkiye'nin tam da birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu günlerde Alpay'ın "muhalefet" görünümlü çıkışları fitne ateşini de körüklüyor. Yeni Akit gazetesinin, yazarı Kenan Alpay'ın fitneye sebep olan çıkışlarını desteklemesi, birlik ve beraberliği sarsıcı bu tavra sahip çıkması ise kafaları karıştırıyor. Turkuvaz Medya Grubu'na karşı bir yıpratma kampanyası içinde olan ve eleştiriden çok hakaretlerle dolu paylaşımlarını ısrarla sürdüren Kenan Alpay'a Yeni Akit'in çanak tutmasına ise anlam verilemiyor.

TAKVİM.COM.TR