Başkan Erdoğan: Hırsımız da kinimiz de artıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2018 Güncelleme 05 Ekim 2018, 02:53
Başkan Erdoğan: Hırsımız da kinimiz de artıyor

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, dün Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 81 ilden gelen din görevlileriyle buluştu. Batman'daki şehitleri yad ederek konuşmasına başlayan Erdoğan "Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Bu gelişmeler, bu olaylar bizim hırsımızı da özelikle düşmanımıza karşı olan kinimizi de arttırmaktadır" dedi.

7 MEHMEDİMİZİ 700'Ü ÖDEYECEK
Başkan Erdoğan akşam TRT World Forum'un İstanbul'daki kapanış oturumunda ise şöyle konuştu: 7 Mehmedimiz bugün şehit oldu ama duracak mıyız? Durmayacağız. Onlar bizden 7 şehit alacak biz onlardan 700 tane teröristi öldüreceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz. Kesinlikle durmak yok.

81 MİLYONA GİDERİZ
Başkan Erdoğan, TRT World Forum'un kapanış oturumunda dünyaya seslendi. Erdoğan, AB üyeliğiyle ilgili "Bizim AB'ye katacağımız çok şey var, onların da bize katacağı çok şey olabilir. Ama bu mantıkla giderse, bize düşen de 81 milyona gitmek. 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: İsrail'in aleyhinde alınmış bunca kararlar var BM'de, bu kararların hiçbirinin uygulanabilirliği yok. Bu 5 daimi üyenin bir tanesi 'Hayır' diyorsa mesele bitmiştir. İsrail'le ilgili ABD'nin İsrail'in aleyhine olan bir karara evet demesi mümkün mü? Değil. Yeni bir dönüşüm, yeni bir değişime artık gitme zamanıdır.



Başkan Erdoğan dün Ankara'dan İstanbul'a geçti. TRT World Forum'da soruları yanıtladı. Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, foruma katılan Ürdün Kralı II. Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania el Abdullah ile bir araya geldi.