PKK'ya ayda 500 milyon dolar harcayan ABD, Batman'daki terör saldırısını kınıyormuş

65 bin terörist için ayda 500 milyon harcayan, silah, mühimmat ve askeri malzeme desteği veren ve şimdi de YPG'li teöristlere tıbbi destek vermeye hazırlanan ABD, 7 şehit verdiğimiz Batman'daki hain saldırıyı kınadı.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2018, 16:35
PKK’ya ayda 500 milyon dolar harcayan ABD, Batman’daki terör saldırısını kınıyormuş

İÇİNDEKİLER

PKK'ya Suriye'de kol kanat geren, her türlü lojistik ihtiyacını karşılayan ABD, Batman'da 7 şehit verdiğimiz hain saldırı sonrasında şaka gibi bir açıklama yaptı. Açıklamada, "PKK teröristleri saldırılarına son vermelidir. Terörle mücadelede müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" denildi.

TÜRKİYE'NİN YANINDAYMIŞLAR

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Batman'da bugün meydana gelen acımasız saldırıyı kınıyoruz ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. PKK teröristleri saldırılarına son vermelidir. Terörle mücadelede müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız."

ASFALTI DELİP MAYIN YERLEŞTİRDİLER

Sabah saatlerinde PKK'nın Batman Gercüş'te düzenlediği saldırıda 7 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı.

Daha önceden toprak yolu kazıp altına bomba saklayan hain örgüt PKK, bu defa karot makinesini kullanarak asfaltı delip altına bombayı yerleştirdikten sonra yolu tekrar asfaltla kaplayarak saldırıyı düzenledi.

"ABD 65 BİN TERÖRİST İÇİN AYDA 500 MİLYON DOLAR HARCIYOR"

Yeni Şafak gazetesinden Yılmaz Bilgen'in haberine göre işgal bölgelerinde silahlı terörist sayısının 65 bini aştığını ve PKK'lı teröristlerin 2 yılı aşkın süredir tüm giderlerinin ABD tarafından karşılandığını belirten İmed Said, Pentagon'un bölgede aylık harcamasının silah yardımlarıyla birlikte 500 milyon dolar olduğunu kaydetti.

ABD'DEN TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜTÇE PAYI

Pentagon, 2019 bütçesinde, PYD/PKK'ya eğit-donat için 300, örgüte kurdurulan sınır güvenlik gücü için de 250 milyon dolar ayırdı.

ŞİMDİ DE YPG'LİLERE TIBBİ DESTEK VERMEYE HAZIRLANIYOR

ABD Suriye'de askeri olarak destek sağladığı YPG'li teröristlere tıbbi destek vermeye de hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir belgede PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin ABD'li Castle İnternational LLC of Arizona USA firması ile tıbbi birlik sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı.

TIBBİ LOJİSTİK DESTEĞİ

ABD, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelere silah, mühimmat ve askeri malzeme sevkiyatına devam ederken, örgütün ABD'li uluslararası sağlık kuruluşlarından tıbbi destek ve tıbbi lojistik destek almak üzere ön mutabakat imzaladığı ortaya çıktı.

Bölgedeki teröristlerden gelen talep neticesinde yapılan anlaşma, sahada tıbbi yardım ile sıhhiye eğitim verilmesini kapsıyor.

KAYIP VERİLEN BÖLGELERE YARDIM

YPG'li teröristlerin en çok kayıp verdiği bölgelerin başında gelen Derik, Sincar, Kamışlı ve Kobani'de sıhhiye tesislerinin kurulması planlanırken, bölgede sağlık eğitim merkezleri ile acil durum müdahale yerleri oluşturulacak. Bölgede ayrıca eğitim sürecinin uzun süreli olması terör örgütü tarafından istendiği belirtiliyor.

ÖN SÖZLEŞME İMZALANDI

ABD'li diplomatik yetkililerle, YPG/PKK terör elebaşlarının imzaladığı, Arapça olarak kayda alınan ön mutabakat metninde, "Biz Rojava-Suriye'de YPG olarak, askeri tıp, tecrübe edinme ve lojistik destek alma konusunda Castle İnternational LLC of Arizona USA ile uzun süreli anlaşma yapmak istediğimizi beyan ederiz" ifadelerine yer veriliyor.

Anlaşmadan hemen sonra ABD'nin Bağdat Büyükelçiğine bağlı 4 kişilik bir heyetin Kamışlı'ya geldiği, bölgede ikinci bir görüşme gerçekleştirdiği ve tahsis edilecek bölgelerin görüşmelerinin yapıldığı belirtildi. Bununla birlikte 7 sağlık ünitesinin de bölgede faaliyetlere başladığı belirtildi.