Pucca lakaplı Pınar Karagöz nasıl fenomen oldu? Pınar Karagöz kimdir?

Uyuşturucu kullanmayı özendirici yayınlar yapan sosyal medya fenomenlerine yapılan operasyonlar kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, daha önce skandal paylaşımlarıyla tepkileri üzerine çeken Pucca lakaplı Pınar Karagöz de var. Peki Pınar Karagöz kimdir? Pucca lakaplı Pınar Karagöz nasıl "fenomen" oldu? Kimler tarafından parlatıldı?

Giriş Tarihi 01 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 01 Ekim 2018, 19:54
Pucca lakaplı Pınar Karagöz nasıl fenomen oldu? Pınar Karagöz kimdir?

İÇİNDEKİLER

İstanbul merkezli 5 ilde internet üzerinden uyuşturucu madde kullanamayı özendirici yayınlar yapan sosyal medya fenomenlerine yapılan operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 24 Haziran seçimleri için "Ülkeden ayakkabı kokusu gidecek, şampanyalar eşliğinde İnce'nin zaferini kutlayacağız" diyerek seçmeni aşağılayan ve hezimet sonrası "darbe ve ölüm" çağrısı yapan Pucca lakaplı Pınar Karagöz de var..

PUCCA KİMDİR GERÇEK ADI NE?
Skandal paylaşımların sahibi Pucca'nın asıl ismi Selen Pınar Işık. 3 Haziran 1987 İzmir Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Kız Lisesi'nden mezun olan Pucca Üniversiteyi Ankarada okudu.


PROVOKATİF PAYLAŞIMLARIYLA TEPKİ ÇEKİYOR
Uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan sözde fenomen Pucca, imza attığı provokatif paylaşımlarıyla biliniyor. Pucca, seçim döneminde "ayakkabı kokusu ülkeden gidecek" diyerek seçmeni aşağılamıştı.





Seçim sonrası hezimeti yaşayan Pucca, bu kez yaptığı "Pinochet" paylaşımıyla darbe çığırtkanlığı yapmış ve tepkileri bir kez daha üzerine çekmişti.

Uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan Pucca'nın uyuşturucu kokan paylaşımları da dikkat çekiyor. Yaptığı paylaşımlarla adeta uyuşturucu merakını gözler önüne seren Pucca, bununla da kalmayıp takipçilerini de özendiriyor.








OTÇU PUCCA'YI KİM "FENOMEN" YAPTI?
Peki sosyal medyada "fenomen" olarak kabul edilen Pucca, imza attığı provokatif siyasal paylaşımlara ve uyuşturucu merakına rağmen kimler tarafından nasıl meşhur edildi?

AYDIN DOĞAN DÖNEMİNDE HÜRRiYET'TE KÖŞE YAZARLIĞI
Hürriyet gazetesinde köşe yazarı olan Pucca, Aydın Doğan döneminde Elele dergisinde yazdı. "Sosyal medya fenomeni" Pucca'nın gazeteyle ilişiği "sosyal medya hesaplarından reklam alması" sebebiyle kesilmişti.



TV PROGRAMLARINDA ŞİŞİRİLDİ
Pucca lakaplı Pınar Karagöz'ü "fenomen" eden isimlerden birisi de uzun yıllar Doğan Medya kanallarında programlar yapmış olan Okan Bayülgen. Bayülgen, özel bir TV kanalında Pucca'yı ağırlayarak reklamını yapmış ve darbe çığırtkanlığı yapan, uyuşturucu merakını sık sık dile getiren bu ismi milyonların gözün önünde parlatmıştı.



REKLAM FİLMLERİYLE DESTEKLENDİ
TV programlarına çıkmakla kalmayan Pucca, aynı zamanda reklam ajansları tarafından çeşitli projelerde yer verilerek de "fenomen" edildi. Reklam filmlerinde oynatılan Pucca, tepki çeken birçok skandal hareketi görmezden gelinircesine adeta parlatıldı, meşhur edildi.



ÖDÜLLER VERİLDİ
TV programları ve reklamlarla görünürlüğü artırılan Pucca; aynı zamanda verilen ödüllerle de parlatılıyor. Pucca, 4.Medya ve Sanat Ödüllerinde "En Beğenilen Sosyal Medya Fenomeni" ödülünü almıştı.

KAN ÖRNEĞİ ALINACAK
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın birlikte yaptığı operasyonda 'Uyuşturucuyu veya uyuşturucu madde kullanımını alenen özendirme' iddiasıyla 'Pucca' lakaplı Pınar Karagöz, Youtuber Ali Muhsin Atam, 'Şam' lakaplı rapçi Şamil Kürşad Oymak, 'Burry Soprana' lakaplı rapçi Burak Aydoğduoğlu gözaltına alınmıştı.

Sosyal medya fenomenlerinin savcılığın talimatı üzerine savcılığa giderek ifade verme şartıyla emniyetten serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Evinde uyuşturucu madde bulunan Pucca'dan da kan örneği alınacağı öğrenildi.