2018 YKS ek yerleştirme sonuçları sorgula! ÖSYM tercih sonuçlarını açıkladı

Milyonlarca öğrencinin sonuçlarını merak ettiği ettği YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı sorusu sonunda yanıt buldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2018 YKS ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Ek yerleştirme kılavuzu üzerinden tercihlerini yapan adaylar, ek yerleştirme sonuçları nereden sorgulanır merak ediyor. YKS ek yerleştirme sorgulaması ÖSYM üzerinden yapılabiliyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2018, 04:32
2018 YKS ek yerleştirme sonuçları sorgula! ÖSYM tercih sonuçlarını açıkladı

İÇİNDEKİLER

2018 yılı için YKS ek yerleştirme tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milyonlarca adayın merak beklediği ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite kayıtları yaklaşıyor. Peki 2018 YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanacak?

YKS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarının ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Adaylar sonuçlarını ÖSYM sonuç açıklama sayfası "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden sorgulayabiliyor.

YKS EK TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

YURT KAYIT BAŞVURULARI 3-10 EKİM TARİHİNDE

Ek yerleştirme sürecinde herhangi bir programa yerleşen öğrenciler için yurt kayıt işlemleri 3-10 Ekim tarih aralığında alınacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu süreçte kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler için misafir öğrenci statüsünde barınma imkanı sağlayacak.