Erdoğan: Trump görüşürüz dedi yemeğine gitmedim

Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de Trump'la karşılaşmasını anlattı. ABD'nin Menbiç'te sözünü tutmadığını hatırlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2018 Güncelleme 28 Eylül 2018, 02:59
Erdoğan: Trump görüşürüz dedi yemeğine gitmedim

İÇİNDEKİLER

BM'de ​Trump'la sadece muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. 'Görüşürüz' dedi ama ben verdiği akşam yemeğine gitmedim.
Amerika ​Menbiç'te yol haritasına, takvime kesinlikle uymadı. Bize verdiği sözü tutmadı. PYD-YPG o bölgeyi terk etmedi.
Fırat'ın doğusunda ABD'nin tahkimatı bizim sınıra çok yakın değil. Onlar yapıyor, biz de yapıyoruz. Tedbirimizi alıyoruz.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu sonrasında kendisini takip eden gazetecilerle bir araya geldi. Önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: "Amerika Mümbiç'te yol haritasına, takvime kesinlikle uymamıştır; PYD-YPG o bölgeyi terk etmemiştir. Bölgenin gerçek sahipleri hala oraya yerleşememiştir. Amerika burada sözünü tutmadı. 90 gündü. 90 gün aldı başını gidiyor. Amerika'nın sınır boyu tahkimatları bizim sınıra çok yakın değil. Tedbirimizi alıyoruz. (Fırat'ın doğusunda Rusya ile birlikte hareket edilebilir mi?) Henüz öyle bir durum yok. Ama olmaz diye bir şey de yok. Bundan sonraki süreç nasıl gelişir zamana bırakmakta fayda var." Erdoğan afla ilgili olarak da "Devlete karşı işlenen suçları devletin af yetkisi vardır. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Konuşur, inceler, ona göre nihai kararımızı veririz" dedi. Bu arada Başkan Erdoğan New York'taki temaslarının son gününde 400 civarında Türk ve Amerikalı işadamlarıyla buluştu. Erdoğan burada ise şu mesajları verdi: "Çalkantılı dönemin üstesinden geleceğiz. İlişkilerimizin geleceğine umutla bakıyoruz. DTÖ'nün ilk kararı Türkiye lehine çıktı. Türkiye ekonomisinde şüphe oluşturmaya çalışanlar var."



ÜST DÜZEY KARŞILAMA
Erdoğan, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier'in daveti üzerine "ilk devlet ziyareti" için özel uçak "CAN" ile Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. Karşılamada Erdoğan için 21 pare top atışı yapıldı.
Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Alman Cumhurbaşkanı Müsteşarı Stephan Steinlein ve eşi Francoise Doussin- Steinlein tarafından karşılandı.



Berlin'de yaşayan gurbetçiler, Başkan Erdoğan'ı çoşkuyla karşıladı.




DAHA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York'ta Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansı'nda konuştu. Şunları söyledi: "Türkiye öngörülebilir gelecekte doğru yolda ilerleyecek ve ekonomide daha önemli adımlar atılacak. Para politikaları ve mali politikalar birbirleriyle koordineli hale getirildi. Çünkü enflasyonla sadece birini kullanarak savaşamazsınız. Bütçe açığımızın Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranını yüzde 2'nin altında tutmayı hedefliyoruz."



Başkan Erdoğan, Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler'in de aralarında bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi.