Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Irak ve Suriye açıklaması: Terör tehdidi hala devam ediyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Irak ve Suriye’de terör tehdidi hala devam ediyor. DEAŞ, El Kaide, Nusra, PKK, PYD/YPG hala duruyor." dedi.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2018, 17:41
Son dakika: Bakan Çavuşoğlu’ndan Irak ve Suriye açıklaması: Terör tehdidi hala devam ediyor

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ve Irak'ta devam eden terör tehdidiyle ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Terör tehdidi hala devam ediyor. DEAŞ, El Kaide, Nusra, PKK, PYD/YPG hala duruyor. Hiçbir ülke terörle tek başına mücadele edemez. Birlik içinde hareket etmeliyiz" dedi.

"AFRİN'İ TERÖRİSTLERDEN ARINDIRDIK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında, "Afrin'i teröristlerden arındırdık. Yabancı teröristler söz konusu. Bizler bu çerçevede risk analizi gerçekleştirmekteyiz. Tabi ki tek başına bir ülke terörle mücadele konusunda başarılı olamaz. Birlikte mücadele etmemiz gerekmekte. Bulunduğumuz platform önemli bir platform. Terörizmle mücadele küresel forumundayız. Yeni bazı eylem belgeleri için bir araya geldik. Bu 4 belgede terörizmle ilgili olarak, organize suçlar ve terörizm suçlar çerçevesindeki yaklaşımları ele almaktayız. Terör tehdidi hala devam ediyor. DEAŞ, El Kaide, Nusra, PKK, PYD/YPG hala duruyor" dedi.