AK Parti-MHP ittifakıyla ilgili yeni gelişme: Heyetler arası görüşme bugün başlıyor

AK Parti-MHP ittifakıyla ilgili yeni gelişme... AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde yapılacak ittifak görüşmeleri başlıyor. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir araya gelecek.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2018, 11:29
AK Parti-MHP ittifakıyla ilgili yeni gelişme: Heyetler arası görüşme bugün başlıyor

İÇİNDEKİLER

AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde yapılacak ittifak görüşmeleri bugün başlıyor. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bu akşam saatlerinde bir araya gelerek ilk görüşmeyi gerçekleştirecek.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİN ARDINDAN İLK TEMAS
İttifak görüşmeleriyle ilgili son açıklamayı Başkan Erdoğan ABD ziyareti öncesinde kendisi yapmıştı. "Yerel seçimlerde MHP ile bir ittifak görüşmesi olacak mı?" sorusu üzerine Erdoğan, şu anda seçimlere uzun zaman bir zaman olduğunu, bu zaman dilimi içinde liderler olarak görüşmeye her zaman açık olduklarını belirtmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi MHP'den görevlendirilecek bir kişiye karşı, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısını hatta Genel Başkan Vekilini görevlendirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Eğer bir değil, iki kişi olacak olursa bu görevlendirilen kişiler, Genel Başkan Vekilim ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım bu işe hazır. Onlar görüşmeleri kendi aralarında başlatacaklar. Burada da yine muhteva nedir, içerik nedir bilinmesi lazım. AK Parti olarak bütün hedefimiz, tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazırlığımızı sürdürmektir. Ona göre hazır olmaktır. Şu anda Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz ne ise bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti tabii ki koruruz. Böyle bir dayanışma içinde olmayı arzu ederiz. Bunun devamının da ülkenin geleceği açısından faydalı olduğuna inanırız." açıklamasında bulunmuştu.