Başkan Erdoğan'dan flaş af açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesi İstanbul'da açıklamalarda bulundu. Konuşmasında MHP'nin af teklifine de değinen Erdoğan, "Biz bazı açıklamaları duyduk. Fakat bizim bu konudaki emel ilkemiz şudur: Af konusu eğer bir suç devlete karşı işleniyorsa devletin bunu af yetkisi olabilir. fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun af yetkisi devlette değildir" dedi.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2018, 14:42
Başkan Erdoğan’dan flaş af açıklaması

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"BM'DE BU KONUYA DİKKAT ÇEKECEĞİZ"

Türkiye kadar hiçbir ülke üzerine düşeni yapmadı ve elini taşın altına koymadı. BM'deki konuşmamda insani krizlere dikkati çekerek, vicdanları derinden yaralayan bu sorunlara çözüm bulunması için çağrıda bulunacağım.

"SURİYE'DEKİ EN BÜYÜK SORUN..."

Şu an Suriye'nin geleceği için en büyük sorun, Fırat'ın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde büyüyen terör bataklığıdır.

İRAN'DAKİ KANLI SALDIRI

Şu anda tabii içeriğinde neler var, neler yok bunu henüz bilemiyoruz ama dün akşam itibarıyla 29 kişinin öldüğü, yaralıların sayısının ise çok çok fazla olduğu, böyle bir durumla bölgedeki hassasiyetler daha da artıyor.

İran yönetimine geçmiş olsun. İran halkının başı sağ olsun.

Türkiye olarak bölgedeki bu gelişmelerde, Tahran ve Soçi zirveleri, bunlar hassasiyetimizi arttırmamızı gerekiyor.

ABD'DE EKONOMİ ZİRVESİ

New York'ta çok sayıda devlet başkanı ile görüşeceğiz. ABD mensubu yatırımcılarla bir araya geleceğiz.

Türkiye'deki ABD'li yatırımcılarla görüşmeleri yaptık. Şimdi de Amerika'da bunun geniş kapsamlı halini yapacağız. Medya temsilcileriyle, kanaat önderleriyle istişarelerimiz olacak.

ERDOĞAN'DAN KRİTİK ALMANYA ZİYARETİ HAKKINDA AÇIKLAMA
New York'taki ziyaretimizin ardından, 27-29 Eylül tarihleri arasında Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Steinmeier'in önerisiyle ziyaretim devlet ziyareti olacaktır. Bu aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardından yapılacak ilk devlet ziyareti olacaktır. Burada sayın Merkel ve yatırımcılarla da bir araya geleceğiz. Ziyaretimin son günü Köln'e geçerek cami açılışına katılacağız ve burada vatandaşlarımızla buluşacağız.

Hazine ve Maliye Bakanımız ve Ticaret Bakanımızın birlikte yapmış olduğu Almanya ziyaretiyle ön görüşmeler yapılmıştı. Bunları bu ziyarette tekrar ele alma fırsatımız olacak. Almanya'nın gümrük birliğinin genişletilmesi ve vize serbestisi konusunda yapıcı bir rol üstlenmesini bekliyoruz.

Bir diğer konumuz da bölgesel gelişmeler olacak. Almanya'nın 2019-2020 dönemi Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin uluslararası etkisini artıracağına inanıyorum. Avrupa'da artan ırkçılık, İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı bir diğer konumuz olacak.

Sayın Merkel'in ırkçılığa karşı net tavrını takdirle karşılıyoruz. Terörizmle mücadelede işbirliğimizi geliştirmeye hazır olduğumuzu bildireceğim.

BAŞKAN ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK Mİ?
Amerika tarafından bir talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil.

MHP'NİN AF TALEBİ
Konuyla ilgili açıklamaları duyduk. Bizim bu konudaki temel ilkemiz şudur. Af konusu, eğer bir af devlete karşı işleniyorsa, devletin bunu af yetkisi olabilir. Fakat şahıslara karşı işleniyorsa, bunun af yetkisi devlette değildir. Bunu affedebilecek merci, mazlum, mağdur insanların ta kendisidir. Biz o yetkiyi devlet olarak kendimize alamayız. Bir ailede, bir kişinin eşi, ailesi öldürülmüş, biz devlet olarak bunu affedebilir miyiz? Parasal suçlar, hırsızlık şu bu biz bunu affedebilir miyiz? Bu teklif gönderildiğinde, arkadaşlar bakarlar, üzerinde çalışırlar. Atılacak adım varsa atılır. Bunlar kişileri de ilgilendiren konular. Böyle 162 bin kişi, devlete karşı işlenmiş suç söz konusu değil dediler.

Gelsin, görürüz, bakarız. Üzerinde çalışırız. Atılabilecek adımlar varsa atarız.

DEVLET BAHÇELİ'NİN YEREL SEÇİM AÇIKLAMALARINA YANIT

AK Parti olarak bizim şu anda bütün hedefimiz tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazırlığımızı sürdürmektir, ona göre hazır olmaktır ve şu anda biz Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz neyse bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti tabii ki koruruz, böyle bir dayanışma içinde olmayı arzu ederiz.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının 29 Ekim'de yapılacağını bildirdi