Son dakika: Jandarma'da FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığındaki FETÖ yapılanması soruşturmasında muvazzaf 20 asker hakkında gözaltı kararı verdi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2018, 11:16
Son dakika: Jandarma’da FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı'nda yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgüt ile irtibatları tespit edilen 19 üsteğmen ve 1 teğmen olmak üzere 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

20 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığında görevli askerlerden, FETÖ' nün Mahrem İmamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen 19 Üsteğmen ve 1 Teğmen olmak üzere toplam 20 şüpheli hakkında bugün gözaltı kararı verdi.

HEPSİ AKTİF GÖREVDE

Başsavcılığın açıklamasında gözaltına alınan şüphelilerin hepsinin aktif görevde olduğu belirtilirken, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce devam ettiği bildirildi.