Başkan Erdoğan, dünyaca ünlü yapay zeka profesörü Yaser Ebu Mustafa ile görüştü! Yaser Ebu Mustafa kimdir?

Başkan Erdoğan, dünyaca ünlü yapay zeka profesörü Yaser Ebu Mustafa ile Küliye'de görüştü. Yarım saatlik görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2018, 17:35
Başkan Erdoğan, dünyaca ünlü yapay zeka profesörü Yaser Ebu Mustafa ile görüştü! Yaser Ebu Mustafa  kimdir?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Yaser S. Abu-Mustafa'yı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın kapalı gerçekleşen kabul, yarım saat sürdü.

Prof. Dr. Abu-Mustafa, Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim üyesi olarak görev yaptığı Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde yapay zeka konusunda gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla birçok ödüle layık görülmüştü.

YASER EBU MUSTAFA KİMDİR?

Yaser Ebu Mustafa, 1979 yılında elektrik mühendisliği lisans derecesini Kahire Üniversitesi'nden aldı. Yaser Ebu Mustafa, 1981 yılında Georgia Teknoloji Üniversitesi'nde yüksek lisansını ve 1983 yılında da Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde doktorasını tamamladı.

Yaser Ebu Mustafa, halen Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde Öğretim Üyesi ve Machine Learning Consultants LLC'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Yaser Ebu Mustafa'nın temel uzmanlık alanlarının başında makine öğrenmesi, yapay zeka, hesaplamaya dayalı finans ve veri bilimi geliyor. Amazon'un en çok satanlar listesine giren "Learning From Data (Veriden Öğrenme)" adlı kitabın yazarı da olan Yaser Ebu Mustafa'nın, makine öğrenimi konusunda kullanıma sunduğu online kurs MOOC, 5 milyondan fazla görüntüleme aldı.

Doktora teziyle Caltech'te en özgün teze verilen Clauser Ödülü'ne layık görülen Yaser Ebu Mustafa, 1986, 1989 ve 1991 yıllarında ASCIT Öğretim Ödülü, 1995 ve 2002 yıllarında GSC Öğretim Ödülleri ve 1996'da da Richard P. Feynman'ın mükemmeliyet ödülünü aldı. 2005 yılında Hertz Vakfı, Yaser Ebu Mustafa onuruna sürekli bir lisans üstü burs programı kurdu.