Ahmet Şık, Euro 2024'ün Türkiye'ye verilmemesi için kara propagandaya başladı

Yaptığı skandal açıklamalarla birçok kez gündeme gelen Ahmet Şık, Türkiye'nin EURO 2024'e ev sahipliği yapmaması için ülkesini karalama kampanyasına başladı. Alman basınına konuşan Şık, "EURO 2024'ün ev sahipliğinin Türkiye'ye verilmesi yanlış olur." diyerek büyük ihanete imza attı.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2018, 14:35
Ahmet Şık, Euro 2024’ün Türkiye’ye verilmemesi için kara propagandaya başladı

İÇİNDEKİLER

Vatan hainliğine doymayan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Türkiye'nin aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaması için kara propaganda çalışmalarına başladı. Alman kanalına verdiği röportajda, EURO 2024 ile ilgili konuşan Şık, "Ev sahipliğinin Türkiye'ye verilmesi yanlış olur." diyerek ekmeğini yediği, maaşını aldığı ülkeye ihanet etti.

VATAN HAİNİ ÖFKE KUSTU

Alman WDR kanalına demeç veren Şık , skandal açıklamalarıyla Türkiye'yi karaladı. Şık, "AKP hükümeti 16 yıldır iktidarda olduğu süreçte uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapma adına müracaatları oluyor. Benim için Türkiye gibi temel özgürlüklerin ayaklar altına alındığı, demokrasinin her geçen gün zedelendiği, adalet sisteminin çöktüğü, hukukun üstünlüğüne olan inancının yok olduğu, basın özgürlüğünün olmadığı, her şeyin gözü kör bir biat kültürüyle işlendiği, tek adam tarafından yönetilen bir ülkeye verilmesi; bir dikta rejiminin uluslarası onaylanması anlamına geliyor." dedi.

ALMANLAR EURO 2024 İÇİN ENDİŞELİ

Avrupa ve Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi olarak gösterilen Bild, UEFA EURO 2024 ev sahipliği için Türkiye ile yarışan Almanya'nın bu konuda endişeli olduğunu dile getiren bir haberini geçtiğimiz aylarda yayınlamıştı.

Haber Bild gazetesinde 'Almanya EURO 2024'ten endişeli' başlığıyla yayınlanırken üst başlıkta 'Türkiye yükselişte' ibaresi yer almıştı. O dönem çıkan bu haber 2024 için Amanların Türkiye'ye göre daha düşük bir şansının bulunduğu yorumlarına neden olmuştu.

27 EYLÜL'DE BELLİ OLACAK

UEFA, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak olan ülkenin 27 Eylül Perşembe günü belli olacağını duyurdu.

Türkiye ve Almanya'nın ev sahipliği için başvuruda bulunduğu EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan ülke belli olacak. 27 Eylül Perşembe günü UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki bulunan merkezinde düzenlenecek organizasyonda TSİ 14:00'de Türkiye ve Almanya sunumlarını gerçekleştirecek. Sonrasında yapılacak olan oylamanın ardından 15:45'te ev sahipliği yapacak olan ülke belli olacak.