Son dakika: Başkan Erdoğan ile Putin'in görüşmesi sona erdi

Başkan Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Rusya'nın Soçi şehrine geldi. Başkan Erdoğan, Putin ile görüştü. Erdoğan'ın ilk mesajı, "Ortak açıklama, bölgeye yeni bir umut getirecek." oldu.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2018, 17:18
Son dakika: Başkan Erdoğan ile Putin’in görüşmesi sona erdi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat 50 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'den Putin ile görüşmesine dair ilk mesajı, "Ortak açıklama, bölgeye yeni bir umut getirecek." oldu.

LİDERLERİN SOÇİ ZİRVESİ'NDEN İLK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'den Putin ile görüşmesine dair ilk mesajı, "Ortak açıklama, bölgeye yeni bir umut getirecek." oldu.

Erdoğan'ın görüşmenin basına yansıyan kısmında ilk açıklaması; "Fikri alışverişlerimiz birbirimizi güçlendirecek şekilde. Bölgesel konulardaki dayanışmamız bölgeye umut veriyor. Şu anda sadece bölgenin değil, dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi'de. Soçi'den çıkacak açıklama bölgeye çok farklı bir umut olacaktır." oldu.

Putin'in Soçi'den ilk mesajı ise, "Erdoğan ile görüşeceğimiz çok konu var, bazıları komplike konular. Bu konuları gözden geçireceğiz ve çözüm yollarınız arayacağız. Türkiye ile ilişkilerimiz pozitif şekilde gelişiyor, ticari olarak oldukça yoğun tempoda büyüyor. Bçölge güvenliği açısından ilişkilerimiz gelişiyor. " oldu.

SOÇİ'DE KRİTİK ZİRVE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için özel uçak "CAN" ile saat 14.05'te Rusya'nın Soçi kentine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Soçi Uluslararası Havalimanı'na gelişinde Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov, Rusya Dışişleri Bakanlığı protokol yetkilileri ve Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz karşıladı.

BAKAN ALBAYRAK DA EŞLİK EDİYOR

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Soçi'ye geldi.

PUTİN İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞÜYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüştü.

İki ülke arasındaki heyetlerarası görüşmeye iştirak edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Putin, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

SURİYE KONUŞULDU

Erdoğan ve Putin görüşmelerde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konuları ele aldı. "Suriye" başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulundu.